Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Defensiv körning säkerhetstips

En bil är inte bara en maskin av bekvämlighet som får dig från punkt A till punkt B, men om det hanteras felaktigt, kan en bil bli ett vapen av förstörelse. Med defensiv körning, räknar ni andra förare rörelser och förväntade vägförhållanden så att du kan reagera på lämpligt sätt. Använda defensiv körteknik hjälper garantera din säkerhet på vägen och skyddar dig från de möjliga körning brister av andra förare på vägen. Var medveten

Defensiva drivrutiner är ständigt medvetna om sin omgivning på vägen. Eliminera de potentiella distraktioner av mobiltelefoner, hög musik och passagerare som kan distrahera dig när du är på väg. Håll ögonen på vägen hela tiden, och vara på jakt efter hinder och flytta över trafik på vägen. Kontinuerligt flytta dina ögon att läsa dina backspegeln, sidospeglar och sidorutor för närliggande fordon som kan träda i ditt körfält.
Vara bekväm

bra defensiv förare är bekväma med sin omgivning och bekväma i sina bilar. Innan du beger dig ut på en resa, memorera vägbeskriving, eller skriv in din rutt i bilens GPS-systemet så att du inte tappar fokus genom att göra en felaktig sväng eller förlora ditt lager. Justera bilbarnstolen, ratt och backspeglar så att du är bekväm, och du kan se vägen utan hinder. Bekanta dig med bilen kontroller om det behövs, så att du kan använda blinkers, strålkastare och andra kontroller utan svårighet.
Skyddsavstånd

Upprätthålla en säker köravstånd med tre till fyra andra regeln. Välj en fast punkt på vägen, såsom en vägskylt, träd eller överfart. Efter att bilen framför dig passerar föremålet, bör minst tre sekunder förflyta innan fordonet passerar föremålet. Våta eller isiga väglaget kräver ett utökat körsträcka, så följer en åtta-till tio-sekunders regeln istället. Undvik att följa andra bilar för nära, och hålla öppna ytor i parallella banor i fall du behöver för att byta körfält snabbt för att undvika swerving fordon.
Lyda lagarna
säkerhet

Traffic lagar är utformade för att skydda bilister på vägen. Följ alla skyltad hastighet, och observera varningar om aktuella vägförhållanden och trafikmönster. Använder bilbälte för att skydda dig i händelse av en kollision eller olycka, och ta bilen in för planerat underhåll för att hålla de bromssystem och fordon säkerhetsmekanismer i gott skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146703.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.