Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

California Vehicle Code Krav för Trailer Lights

Några fordonstillbehör kan ge så mycket utilitaristiska värde som en släpvagn. Trailers används ofta för att transportera varor och ett brett utbud av fordon. Däremot ökar trailers mängden fara för andra förare, särskilt med avseende på synlighet. Erkänner denna fara, har Kalifornien inkluderat flera lagar i sitt Vehicle Code som särskilt reglerar användningen av trailers, särskilt inom området för belysning. Baklampor

Trailers tillverkade efter den 23 juli 1973, måste utrustas med ett enda taillamp om släpvagnen är mindre än 30 meter i bredd. Den taillamp måste monteras vid eller nära den vertikala centrumlinjen av fordonets bogsering släpet. Två taillamps är tillåtna, men en taillamp måste monteras på vänster sida av släpvagnen och ett taillamp måste vara på den högra sidan av trailern. Båda taillamps måste vara på samma nivå.
Stoplamps

Vagnar tillverkade efter 23 juli 1973, måste utrustas med en enda stoplamp om släpvagnen är mindre än 30 meter i bredd. Den stoplamp måste monteras vid eller nära den vertikala centrumlinjen av fordonets bogsering släpet. Två stoplamps är tillåtna, men en stoplamp måste monteras på vänster sida av släpvagnen och en stoplamp måste vara på den högra sidan av släpvagnen. Båda stoplamps måste vara på samma nivå.
Reflexer

Trailers tillverkade efter den 23 juli 1973, måste utrustas med en reflektor om släpvagnen är mindre än 30 meter i bredd. Reflektorn måste monteras vid eller nära den vertikala centrumlinjen av släpfordonet. Två reflektorer är tillåtna, men en reflektor måste monteras på vänster sida av släpvagnen och en reflektor måste finnas på den högra sidan av släpvagnen. Reflektorn (s) måste monteras mellan 15 inches och 60 inches från marken. Trailers som presenterar röda och vita reflekterande folie eller reflexer på båda sidor av vagnen och på baksidan av vagnen är undantagna från dessa regler, så länge vagnen är minst 80 inches bred, väger mer än 10.000 pounds, och om folie eller reflektorer comport med federal lag.
Turn Signal System

Både dragfordonet och släpvagnen måste vara utrustad med en lampa-stil blinkers.

båttrailer Clearance Lampor

Om vagnen är konstruerad för att transportera en båt i en vagga-stil montera och att lansera båten från baksidan av släpet, släpet måste vara utrustade med främre och bakre clearance lampor, såvida inte trailern presenterar bärnstensfärgade clearance lampor på framsidan av varje sida av släpvagnen och rödfärgade lampor clearance på baksidan av varje sida av släpvagnen. Om den gula och röda lampor används, måste de vara placerade vid eller nära mittpunkten av trailern att indikera extrem bredd på släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146688.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.