Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Texas Körkort Klassificeringar

The Texas Department of Public Safety tillhandahåller två typer av licenser: en sekretessbelagd körkort och en kommersiell körkort. Flera olika klasser existerar under dessa två typer av licenser. Varje klass bär sina egna specifikationer för den typ av fordon tillståndshavaren kan fungera på en körbana. Sekretessbelagda Körkort

A klass "A" körkort i Texas tillåter föraren att framföra motorfordon eller fordonskombinationer som väger 26,001 pounds eller mer, och bogsera ett fordon som överstiger 10,000 pounds. Personer med denna klass licens kan också driva fordon som godkänts med både klass "B" och "C" licens. För att ansöka om en klass "A"-licens, måste du vara minst 17 och har fullföljt en godkänd förarens utbildningsprogram.

Klass "B" tillståndshavare kan styra alla fordon som anges i klasserna "A" , och "C", men kan bara driva en enda enhet som väger 26,001 pounds eller mer. Dessutom kan du använda en buss med 24 passagerare eller fler. Du måste vara minst 17 år gammal och har genomgått en godkänd förarens utbildning kurs för att ansöka om denna klass licens.

Klass "C" tillståndshavare kan driva alla fordon som anges i klasserna "A" och " B ", men kan bara fungera en enda enhet som är mindre än 26,001 pounds. Du kan dock använda en enhet eller en kombination av fordon som inte är angivna i dessa två klasser. För att ansöka om en klass "C", måste du vara minst 16 år gammal och har genomgått en godkänd förarens utbildning förstås.
Kommersiell licens

En klass "A" kommersiell licens tillåter förare att använda en kombination av fordon som väger 26,001 pounds eller mer, och bogsera ett fordon som överstiger 10,000 pounds. Denna klassificering liknar en klass "A" körkort. För att ansöka om en klass "A" kommersiell licens, måste du vara minst 21 år för interstate körning, eller 18 år gammal för inomstatliga körning.

Klass "B" kommersiella tillståndshavare kan fungera ett enda fordon som väger 26.001 eller mer, och bogsera ett fordon som överstiger 10,000 pounds. Klass "B" innehavare kan också driva en buss som har 24 eller fler passagerare. Denna klass licens har samma ålderskrav som klass "A"

En klass "C" kommersiell licens tillåter förare att driva en enda eller kombination av fordon inte tillåtet med klasserna "A" eller " , B. "klass" C "innehavare kan driva ett fordon som transporterar 16 till 23 personer (inklusive föraren). Du kan också använda ett fordon som transporterar farliga ämnen. Dessutom finns särskilda påskrifter ges till klass "C" tillståndshavare. Till exempel tillåter påskriften "H" föraren att dra farliga material och påskriften "T" enligt beslutet får föraren att dra två eller tre fordon över en viss vikt. Ålder är desamma som anges för kommersiella, klass "A" sökande.
Motorcykelkörkort

ett motorcykelkörkort, eller klass "M" specifikation, kan du använda en motorcykel eller moped. Denna klassificering också faller under Classified Körkort klassifikationer, men är unikt och inte delar några egenskaper med klass "A", "B" eller "C" En person som ansöker om denna klassificering kan börja fungera en moped vid 15 års ålder, och tillämpas för att driva en motorcykel vid 16.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146683.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.