Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Snow Safety Vehicle Checklista

Varje vinter strandsatta förare historier slog nyheten. Vissa fastnar i snön och isen på blockerade motorvägar eller ensam övergivna vägar klarar sig bättre än andra. Förbered din bil för snöstormar, drivor och ingen synlighet snöstormar kan ta lite arbete, men kan spara timmar av misär. Checklista

Wisconsin Department of Transportation rekommenderar kontroll av flera auto system för att förbereda sig för vinterkörning. De drivmedel, avgaser, tändning och kylsystem bör kontrolleras. Kontrollera även bälten och bromsar. Den spolarvätska, glykol och olja bör vara fräsch och full. Byt torkarblad och se till defroster fungerar. Sist och inte minst viktigt är belysningen. Se till att de är ljusa och redo att gå, och rengör dem varje gång du slutar.
Däck

Snö säkerheten är inte möjligt utan bra vinterdäck. De måste ha tillräckligt mönsterdjup för att få bästa grepp. Det innebär minst 6/32 inches djupt. "Alla väder" däck, även högpresterande sådana, har lite grepp på snö och is. Välj vinterdäck och leta efter en "snöflinga på berget" symbolen. Detta är däckbranschen symbol för sin snö dragkraft standard.
Windows

Applicera en vatten-utgjutelse produkten på utsidan av fönstren och ytterbackspeglar, och hålla en snö kvast och en isskrapa i bilen.
Snökedjor eller kablar

Köp en uppsättning snökedjor eller kablar för din specifika däckdimension. De kommer att gå på drivhjulen på FWD och RWD bilar, och på de främre hjulen på en AWD bil. Öva att sätta dem på i torra förhållanden, innan du behöver them.In snön, dra över och sätta dem på innan du fastnar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146665.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.