Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsrisker pensionärer Körning

Pensionärer har visat sig vara farliga förare statistiskt. Som framgår av Helpguide och Robert Davis och Anthony Debarros av USA Today, pensionärer har olycksfrekvensen som är lika med eller sämre än de som för tonåringar. Särskilda säkerhetsrisker tillskriva farlighet senior körning. Folk kan inte eliminera dessa risker helt, men medvetenheten om de risker som kan hjälpa pensionärer bestämma när det är dags att ge upp sina nycklar. Känselbortfall

köra bra, beror en individ på sensoriska data såsom bilder och ljud. Till exempel måste de kunna se trafikljus och höra sirener från utryckningsfordon eller tåg. Som person åldrar, hans förmåga se och höra minskar. Därmed har han en hårdare tid att samla den information han behöver för att styra fordonet väl och gör körning beslut. Verktyg såsom glasögon och hörapparater kan förbättra uppgifternas intag för en stund, men det kommer ofta en punkt där dessa verktyg inte längre har möjlighet att korrigera de sensoriska brister på grund av fysiska degeneration av ledande ögon och öron.

minskad rörlighet

När en person kör, måste hon kunna vända kontrollera blinda fläckar, flytta ratten och tryck mot gas-och bromspedaler. Seniorer börjar få svårigheter med dessa uppgifter eftersom deras kroppar blir mindre rörliga och flexibla som de gamla. Detta innebär att en pensionär inte kan styra fordonet som behövs på den fysiska nivån, även om hon fortfarande kan ta i sensoriska data som ljud.
Mediciner

Pensionärer kan stöta åkommor eller medicinska procedurer som kräver medicinering. Dessa läkemedel kan påverka en senior reaktionstid och dom eller orsaka dåsighet. Dessa konsekvenser av att ta medicin tillämpas på alla förare, men mediciner är ett problem, särskilt för pensionärer eftersom antalet mediciner pensionärer tar tenderar att vara högre. Detta ökar antalet biverkningar och interaktioner.
Kännedom

Davis och Debarros förklara att som förare ålder och blir mindre bekväm att vara på väg, de tenderar att köra endast rutter de vet vid samma tid på dagen. Till exempel kan de går på samma två vägarna endast till samma affär på fredagar efter frukost. Seniorer vänjer sig mönstren typiska på dessa linjer. När de måste köra andra vägar, får pensionärer inte vara beredd att hantera de körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146639.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.