Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkraste bilar: Small, Medium och Large: 2006-2008

Den ideella Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) krocktester nya bilar för att utvärdera hur de står upp till front, sida och bakre kollisioner konsekvensanalyser och att bestämma deras tendens att välta i en olycka. Under 2006 inledde IIHS ett program för att offentliggöra sin "Top Safety Pick" vinnare i arbetet med att hjälpa konsumenterna att göra välgrundade köpbeslut när det gäller säkerhet. Enligt IIHS, "utmärkelser är med bil storleksklass eftersom fordonets storlek och vikt påverkar åkande skydd i allvarliga olyckor." Det fanns flera bilar från de små, medelstora och stora bilklasser som gjorde shorts listorna under 2006, 2007 och 2008. 2006 Top Safety Rekommenderade

Endast modeller med sidokrockkuddar var berättigade till IIHS s top picks under 2006. I den lilla bilen kategorin, gjorde Honda Civic, Subaru Impreza och Saab 9-2X den korta listan. Medelstora bilar som listan inkluderar "Saab 9-3, Subaru Legacy, Audi A3, A4, Chevrolet Malibu med valfria sidokrockkuddar, och Volkswagen Passat och Jetta." I den stora bilklass, var Ford Five Hundred och Mercury Montego med valfria sidokrockkuddar och Audi A6 tilldelats högsta säkerhet distinktion.
2007 Top Safety Rekommenderade

För att komma ifråga för IIHS "Top Safety val," 2007 modeller måste vara utrustade med antisladdsystem (ESC), som IIHS rapporter "signifikant minskar risken för att krascha." På grund av avsaknaden av ESC, gjorde inga små bilar 2007 listan. Medelstor bil vinnare är Audi A4, Saab 9-3 och Subaru Legacy med antisladdsystem. Den enda stora bilen som listan är Audi A6, men endast för modeller som tillverkas i december 2006 eller senare.
2008 Top Safety Rekommenderade

2008 , fler bilar tilldelades "Top Safety" åtskillnad på grund av tillverkarens ansträngningar för att införa "nya och säkrare fordon mönster," enligt IIHS. Den enda lilla bilen gör snittet var Subaru Impreza med antisladdsystem. Medelstora vinnare är Audi A3, A4, Honda Accord, Saab 9-3, Subaru Legacy med stabilitetskontroll och Volvo C-70. I den stora bilen klassen, gjorde Audi A6, S80 Volvo och Ford Taurus och Mercury Sable med valfri stabilitetskontroll listan.
Överväganden

nyheter, bland annat ESC, side curtain krockkuddar och låsningsfria bromsar är viktiga överväganden när man utvärderar fordonssäkerhet. Håll också i minnet att IIHS råder konsumenter att jämföra en bil enbart med fordon av samma storlek och viktklass. Ett gott betyg för en liten bil är inte lika med ett bra betyg för en stor bil, eftersom krasch Resultaten är baserade på barriär tester och inkluderar inte krocktester med tyngre, större fordon.
Jämför Crash Testresultat

Safecar.gov ger omfattande säkerhetsdata för bilar som går tillbaka så långt som 1990. Tillgänglig information omfattar frontal, sida, bak och välta säkerhet betyg. Betygen är baserade på krocktester utförda av New Car Assessment Program, en division av National Highway Traffic Safety Administration. Crash testresultat från IIHS och NCAP kan skilja sig något. För den mest exakta utvärderingen av de säkraste små, medelstora och stora Bilar från 2006 till 2008 jämföra betyg från både IIHS och NCAP.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146622.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.