Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Straff för vårdslös körning i Michigan

Avsnitt 257,626 av de kompilerade Michigan lagar definierar vårdslös körning som "körning [ing] en bil på en motorväg eller en frusen offentlig sjö, bäck eller damm eller annan plats öppen för allmänheten, bland annat, men inte begränsat till, ett område avsett för parkering av bilar, i uppsåtligt eller hänsynslöst förakt för säkerheten för personer eller egendom. " Vårdslös körning i Michigan bär ett antal påföljder, inklusive eventuella fängelse. Straffrättsliga påföljder

vårdslös körning är en förseelse i Michigan. En person som dömts för vårdslös körning kan dömas till böter på upp till $ 500, att tjäna upp till 93 dagar i länet fängelse eller båda. En kriminalregistret visar förseelse skapas också och kan följa vårdslös förare under många år efter händelsen. Orsaka död eller skada

vårdslös körning som orsakar allvarlig skada
eller ett dödsfall är ett brott i Michigan, enligt MCL 257,626. Efter November 1, 2010, en person som dömts för vårdslös körning som orsakar "allvarlig försämring av en kroppsfunktion" kan krävas att tjäna upp till fem år i fängelse och böter på minst $ 1000, men inte mer än $ 5000, en ändring MCL 257,626 tillhandahåller. Domstolen måste också besluta att fordonet förverkas eller immobiliseras.

En person som dömts för vårdslös körning som orsakar ett dödsfall efter 1 nov maj 2010, vara skyldiga att tjäna upp till 15 år i fängelse och böter på minst $ 2.500, men inte mer än $ 10.000. Domstolen ska också beställa bilen förverkas eller immobiliseras.
Kval Offense Avgifter

Michigan lagen ingår vårdslös körning bland sina "kvalificerade brott" eller trafikbrott att tjäna dömas separat från någon straffdom. För vårdslös körning, är kvaliteten-brott fina $ 500 per år under de två åren närmast efter händelsen.

Första årets avgift skall betalas inom 30 dagar efter fällande dom för vårdslös körning, eller Michigan statssekreterare kan avbryta förarens Michigan körkort. Betalning planer kan vara tillgängliga om du inte kan betala hela avgiften i förskott.
Points

trafikbrott i Michigan spåras av Michigan statssekreterare med en "poäng "system, i vilka punkter bedöms mot ett Michigan körkort enligt hur allvarlig en trafik överträdelse föraren begått. När sju eller fler punkter är samlat, laddar statssekreteraren föraren en årlig avgift som motsvarar det antal poäng. Som av 2010, tjänade en vårdslös körning övertygelse en förare sex licens poäng. Om en förare ackumuleras 12 eller fler poäng i ett år, kan hon vara skyldig att ta en förare omprövning test eller riskerar att få sitt körkort återkallat.
Slarvigt eller vårdslös körning

Om hänsynslöshet inte kan bevisas, fortfarande en förare kan dömas för vårdslös eller försumlig körning under Michigan lag om han "driver en bil på en motorväg eller en frusen offentlig sjö, bäck eller damm eller annan plats öppen för allmänheten inklusive ett område avsett för parkering av fordon på ett vårdslöst eller vårdslöst sätt kan äventyra någon person eller egendom. " Slarvigt eller vårdslös körning är en civil förseelse, tjäna en fin och tre punkter på en förares körkort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146612.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.