Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Automobile säkerhetsförbättringar

När bilar först utvecklades av Daimler och Ford i början av 20-talet, var säkerheten en fråga av begränsad betydelse. Allteftersom tiden gick, fick hastigheter fordonen snabbare och säkerhet blev allt viktigare. Konsekvenserna av en snabb krasch kan betyda död och lemlästning, hade menande förbättringar sättas på plats för att skydda passagerarna. Dessa förbättringar görs fortfarande idag. Säkerhetsbälte

Ett patent för första bil bilbälte utfärdades till Edward Claghorn i 1885, men det var en lång tid tills de genomfördes i och med en hälsosam del av amerikanska fordon. I slutet av 1930-talet började läkarna uppmanar tillverkarna att installera dem i bilar. Men det var inte förrän i slutet av 1950-talet som stora amerikanska biltillverkarna började inkludera dem som en utbredd alternativ i sina modeller.
Vindskydd

De tidigaste bilar kom med ingen vindrutan alls, vilket innebär att passagerarna var föremål för inte bara vinden, men eventuella ogynnsamma väderförhållanden. Genom det sena 1920-talet, var vindrutor standard i nästan alla fordon. 1927 vindrutor har utvecklats med speciellt härdat säkerhetsglas, laminerat bo i ett stycke om de förstördes av en konsekvensanalys. Denna säkerhetsfunktion minimeras chanserna för en passagerare att kastas ur fordonet på konsekvenserna, samt minska skador från glassplitter.
Highway Safety Act

I Highway Safety Act of 1966, regeringen gör en svepande försök att förbättra fordonens säkerhet i hela landet. Lagen gjorde det rätt för varje stat att ansluta sig till regler som tillämpas inte bara på motorvägen lagar, men också till en enhetlig säkerhetsnivå för fordon som kommer från transportbandet. Detta inkluderade att säkerhetsbälten obligatorisk för alla fordon. Det ingår också standardisera motorväg kontroll och olycksutredningar.
Krockkuddar

Airbags infördes av biltillverkare under 1970, syftar till att fungera som en backup komplement till säkerhetsbältet . Det var också under en tid då bältesanvändningen var förhållandevis låg, även om statistiken visar deras effektivitet var allmänt tillgängliga. Krockkudden var utformad för att blåsa direkt på en krasch, blåser upp från förarens ratt och dämpa föraren från att komma i kontakt med hjul eller instrumentbrädan när du går i en krasch. Tillverkarna har länge imponerat på allmänheten att krockkuddar inte är avsedda som ett alternativ till säkerhetsbälten. Som bil-relaterade dödsfall
Potential

är fortfarande den främsta orsaken till dödsolycka i Amerika, är tillverkare drar alla klutar för att göra sina fordon så säker som möjligt för förare och passagerare. Förbättringar som gjorts under de senaste åren, eller de som snart kommer att genomföras på bred grundval, är automatiska bromssystem som kan upptäcka och minska konsekvenserna av en kollision och natt visionsystem som kan hjälpa föraren se vidare under natten körförhållanden. En annan funktion som växer i popularitet är att genomföra omvänd sensorer som hjälper föraren vid backning. Ibland kan dessa ersättas av eller inrättats tillsammans med en backkamera.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146611.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.