Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

SUV Vs. Minibuss Säkerhet

Förare som behöver bära en familj och medelstora grupp av passagerare eller en stor mängd gods ofta tvingas välja mellan en minibuss och en SUV. Även om båda typerna av fordon tillföra extra utrymme, har varje också sina egna distinkta egenskaper. Framför allt finns det flera viktiga säkerhetsfunktioner skillnader mellan minibussar och stadsjeepar. Rollover

Enligt Insurance Institute for Highway Safety, stadsjeepar har en högre sannolikhet att välta än minibussar. Detta beror på att SUVs är ofta längre med en högre tyngdpunkt. Medan rollover risker varierar från modell till modell (och fortfarande bara står för 3 procent av alla trafikolyckor), kan förarna vill välja en minibuss för att minimera denna risk.
Körstil

stadsjeepar och minibussar kräver också drivrutiner för att använda en annan körstil, vilket kan påverka säkerheten. Stadsjeepar är i allmänhet större, och vissa modeller har kraftfulla V8-motorer. Förare som används för att en liten bil kan inte vara bekväm bakom ratten i ett sådant fordon. Medan de flesta minibussar inkluderar automatiska växellådor, vissa stadsjeepar har manuella växlingar, vilket ger föraren mer kontroll men också en sak att oroa sig för. Att välja en bil som du kan arbeta säkert kan vara lika viktigt som att välja en med en bra säkerhet betyg.
Sikt

minibussar och stadsjeepar också annorlunda när det kommer till synlighet. Taller stadsjeepar ger förarna en bättre bild av vägen omkring dem, men kan göra det svårt att se små objekt nära fordonet. Minibussar med differentierad sittplatser (där de bakre sätena är högre än den första och andra raderna för att ge passagerarna i baksätet en vy av vägen) kan göra det svårt för föraren att se ut genom bakrutan, särskilt om passagerarna är närvarande. Andra blinda fläckar varierar från en modell till en annan.
Säkerhetsutrustning

stadsjeepar och minibussar tenderar att komma med ett stort antal säkerhetsfunktioner. System såsom låsningsfria bromsar, elektronisk antispinn och antisladdsystem kan bidra till att minska risken för vältning och sladd, särskilt under vintern. Side curtain krockkuddar, också närvarande i båda typerna av fordon, skydda passagerare i händelse av olyckor sidokollision. Ytterligare säkerhetssystem att tänka i minibussar och stadsjeepar inkluderar övervakar däcktrycket, bak kameror och fotgängare system för upptäckt.
Alternativ

Förutom traditionella minibussar och stadsjeepar, kan föraren också välja från något mindre väldefinierade klasser av fordon i jakt på det säkraste alternativet. Crossover utility fordon, eller CUVs, är små stadsjeepar byggda på en bil plattform (samma typ av plattform biltillverkare använder för minibussar). Resultatet är en SUV som förare kan hitta lättare att manövrera och parkera. Andra crossover klasser inkluderar stadsjeepar som innehåller funktioner en gång reserverade för minibussar inklusive underhållningssystem, ihopfällbara eller löstagbara säten och ett överskott på mugghållare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146607.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.