Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerheten för stadsjeepar

Oavsett om du kör en vanlig SUV eller en crossover (en bil-baserade SUV), säkerhetsfunktioner är ett måste men inte alla av dem är standard. Det finns många faktorer att tänka på när du handlar för en ny SUV. Medan säkerhetsfunktioner förbättras hela tiden, vissa har sitt pris, och dess viktigt att titta på crash resultaten säkerhetstestning av stadsjeepar innan beslut fattas. Det är lika viktigt att förstå att bara för att stadsjeepar verkar stort och robust, det gör det inte nödvändigtvis betyda att de är säkrare att köra än en vanlig personbil. Funktioner

stadsjeepar är utformade med standard säkerhetsfunktioner, bland annat låsningsfria bromsar, axlar och lap säkerhetsbälten, ställbara nackskydd och frontalkrockkuddar. De flesta stadsjeepar har en "åkande klassificering" i framsätet som utlöses airbagen på en lämplig nivå av kraft utifrån en persons storlek och vikt. Ytterligare icke-standard funktioner är elektroniska stabilitetssystem, sidokrockkuddar gardin och rollover sensorer förebyggande. Vissa stadsjeepar är utrustade med en sonar-baserade "parkeringsassistans" som varnar föraren när den bakre stötfångaren på hans SUV backar in i en människa eller ett annat objekt.
Crash Safety

National Highway Traffic Safety Administration och Insurance Institute for Highway krocksäkerhet genomföra säkerhetstester på stadsjeepar. IIHS tester stadsjeepar i mötesolyckor på 40 mph, och kraschar sidan vid 31 mph. Det testar strukturella robusthet i en SUV för att avgöra hur väl det förblir intakt utan att kollapsa runt föraren i händelse av en krasch. NHTSA kraschar stadsjeepar i en vägg rakt på vid 35 mph, och avgör hur väl säkerhetsbälten och krockkuddar skydda passagerarna.
Rollover Safety

Enligt till NHTSA är rollover hastigheten av SUVs tre gånger mer än den för vanliga personbilar. NHTSA anser den statiska stabiliteten faktorn (SSF) och vägkanten Recovery testet vid fastställandet av potentialen i en SUV för att rulla runt i en olycka. Den statiska stabiliteten faktorn avgör en SUV spårvidd och jämför den med sin tyngdpunkt, och återhämtningen test mäter förmågan hos en SUV för att korrigera sig själv från en potentiell välta när två sidohjulen tippa under en snabb sväng.


Roof Crush

Enligt Consumer Reports, är en av de ledande orsakerna människor dör i SUV olyckor eftersom taket kollapsar på dem, vilket orsakar dödliga skallskador. Under 2009 förstärkte NHTSA dess tak-krossa normer i stadsjeepar. I sina tak-Krockprovningar, tvingar NHTSA en metallplatta som är lika med 1 1/2 gånger vikten av en SUV på dess tak, och om den kollapsar mer än fem inches det inte kommer att passera säkerhetsstandard.


Överväganden

elektroniska stabilitetssystem hindrar inte rollovers utan förnuft och undvika situationer som kan resultera i ett. Inte alla sido krockgardiner är konstruerade för att fungera i rollovers, och vissa är inte tillgänglig eller avsedd att installeras i den tredje passageraren raden av en större SUV. Hjul och däck uppgraderingar, som att installera större däck och hjul än SUV var utformade för att hantera, bör undvikas för att förhindra rollovers. En längre mer framtung SUV är sannolikt att rulla över än en lägre, och fjädring och däck utformning spelar en stor roll för stabiliteten i en SUV.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146599.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.