Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fallskydds Krav för Flatbäddsbil

Lastbilar med flak rymmer last som skulle vara omöjligt att få plats på andra typer av fordon. Men på grund av sin öppna konstruktion, planlager öka chansen att fallande last som kan gå förlorade eller orsaka skada på andra fordon. De utgör också en fara för de arbetstagare som måste ladda dem. För att skydda mot fall finns det flera krav som bör ingå i varje flak sjöfart jobb. Laddar Racks

Laddar rack är ett sätt att minimera risken för fall för arbetstagare som lastar och lossar lastbilsflak last. Dessa bärbara korgräcke är på hjul och kan placeras vid sidan av en lastbil vid lastning och lossning, Rälsen ge arbetarna något att hålla i när hon gick längden på flaket. De kan också fånga dem om de snubblar mot sängkanten. Laddar rack också skydda marknära arbetstagare från att falla last. Är nödvändig för säker lastning Addera Standard Safety Gear

Standard skyddsutrustning, inklusive hjälm och stövlar arbete, och lossning. Eftersom lasten för ett lastbilsflak kan sänkas ned på flaket från en kran eller lyftanordning, kan arbetstagare drabbas av fallande last eller skräp. Alla arbetstagare som deltar i lastning eller lossning av ett flak skall bära grundläggande säkerhetsutrustning.
Tie Downs

Tie Downs är gummi eller tyg band som arbetstagare använda för att säkra lasten på ett flak. De har en ratcheting mekanism som drar slipsen ner tätt över lasten, hindrar lasten från att flytta under transport. Mest tie downs löpa från ena sidan av bädden till en annan, men det kan vara nödvändigt att lägga till tie downs som hindrar lasten från att förskjutas i riktning mot förarhytten eller bakdelen av trucken under bromsning, acceleration eller körning i uppförsbacke.

Tarps

Presenningar är ännu säkrare än slips nedgångar. Ett lastbilsflak transporterar löst gods bör ha en presenning som täcker lastutrymmet. Detta skyddar lasten från omgivningen och även hjälper till att hålla den innehöll. En presenning ska fästas på flaket för att hindra vinden från att dra loss den.
Safety Training

Utbildning är en viktig del av alla program för säkerhet. Flatbed lastbilschaufförer och lastare bör veta hur man installerar och använder presenningar, nedgångar slips och rack lastning. Dessutom bör föraren beordras att stanna och inspektera lastbilen med jämna mellanrum för att se till att lasten är säkert.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146594.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.