Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är faran av krockkuddar i bilar?

Krockkuddar visades först i personbilar under 1970-talet. De flesta fordonen var utrustade med ett förarsidan krockkudde, inneslutet i rattnavet. År 1998, federal lag uppdrag att alla nya fordon som kommer med dubbla krockkuddar: en för föraren och en för passagerarstolen. Krockkuddar rädda liv. I själva verket räddade de uppskattningsvis 4.200 liv mellan 1987 och 1997, enligt Delaware Office of Highway Safety. Men det finns några säkerhetsrisker med krockkuddar. Om vissa försiktighetsåtgärder inte vidtas - antingen under körning eller reparera ett fordon - krockkuddar kan vara farligt. Oavsiktlig Deployment

airbag-systemet använder sensorer för att avgöra när krockkuddarna bör sättas in. I vissa fall kan systemet distribuera även om fordonet inte är inblandad i en kollision. Honda säger att vissa åtgärder, t.ex. smälla bildörren för hårt eller rida över potthål, kan orsaka oavsiktlig driftsättning. Detta gäller för alla fordon - inte bara Hondas. Oavsiktlig spridning kan också inträffa när du gör reparationer på fordonet. När du arbetar med ett fordons elektronik, särskilt när nära någon airbag-komponenter, ska batteriet kopplas bort för att förhindra oavsiktlig beröring.
Risk för
Skada

Krockkuddar använder kemiska reaktioner till blåsa. Återstoden från krockkudden kan orsaka hudirritation eller mindre brännskador. Krockkudden sig kan också orsaka skada, inklusive skrubbsår, skärsår och skrubbsår när den kommer i kontakt med föraren eller passageraren. Risken för skador kan minskas genom att använda bilbälte. Krockkudden är konstruerad för att fungera med bilbältet, det är inte en ersättning för det. Dessutom är risken för skador från airbagen reduceras när upprätthålla ett lämpligt avstånd från krockkudden. Föraren bör inte vara närmare än 10 inches bort från krockkudden.
Faror för barn

Krockkuddar kan vara mycket farligt för barn. Detta beror på utformningen av en airbag är inriktad mot medelstor vuxen, barn, oftast mycket mindre, inte gå så bra med airbaguppblåsning. Barn under 13 år bör alltid åka i baksätet för att förhindra skador från airbaguppblåsning. Detta gäller särskilt för barn som rider i bakåtvända bilbarnstolar.
Faror till Korta och äldre förare

Några av samma risker som gäller för barn gäller även korta och äldre förare. Det är svårt för kortare förare att hitta den optimala sittställningen för airbag säkerhet med bibehållen komfort och sikt. I extrema fall kan fordonet kräva modifieringar såsom handkontroller eller fyllmedel pedal. Ratten bör justeras för att sikta krockkudden mot förarens bröstkorg, i stället för halsen eller huvudet. Sitsen kan kräva höjdjustering för att åstadkomma detta. En gemensam fara för äldre förare ställs när man sitter för nära ratten för att öka synligheten. Det föredragna avståndet mellan föraren och ratten är 10 inches, boende kan behöva göras för äldre förare att uppnå denna position

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146587.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.