Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kalifornien Booster Seat Lag

Delstaten Kalifornien beordrat användningen av åldersrelaterade lämpliga bilbarnstolar. Kaliforniens fordon koden innebär att en bälteskudde ska användas i något skede av ditt barns utveckling. Statliga enheter över föräldrarna statliga guide och vårdnadshavare om när en bältesstol kommer in. Eftersom staden Livermore, Kalifornien, anteckningar, bältesstolar minska allvarliga skador vid bilolyckor med 75 procent jämfört med ett bälte av sig själv. Kaliforniens Child Restraint lag

Alla förare i Kalifornien måste säkra barn i en barnstol (dvs en bilbarnstol eller bältesstol) tills barnet är antingen 6 år eller 60 pund. Under inga omständigheter kan ett barn rida i framsätet på en bil med en aktiv airbag på passagerarplatsen om barnet är under ett år eller mindre än 20 pounds eller ridning i en bakåtvänd fasthållningsanordning.

bältesstolar enligt California Office of Traffic Safety (OTS), är lämplig för barn när de når en ålder av ca 4 och 40 pounds. Övergång till enbart använda ett bälte för vuxna inte bör ske förrän barnet är minst 4-fot-9-inches tall, konstaterar OTS. En bälteskudde, utformad för användning med en axel /höftbälte, väcker ett barn upp så att säkerhetsbälten passar honom tryggt och säkert.
Undantag

Flera undantag gäller till Kaliforniens bilbarnstolar lagar, varav en rör bältesstolar. Lagen säger att barn under 6 år och mindre än 60 pounds kan åka i framsätet på en bil med en fasthållningsanordning om fasthållningsanordningen inte kan installeras korrekt i baksätet. California Highway Patrol (CHP) påpekar att bältesstolar måste fungera i samarbete med en axel /höftbälte. Om baksätet på bilen endast har höftbälten, men framsätet har axeln /höftbältet kombination, kan du använda en bälteskudde i framsätet på bilen.
Påföljder

Kaliforniens bilbarnstolar lagar får det bästa möjliga betyget "bra" av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Detta är delvis på grund av de stränga böter, i förhållande till andra stater, de bär. En första brottet ger böter på $ 100. Staten tar ut en $ 250 böter för den andra och alla efterföljande brott. Dessa böter kan hävas av domstol om svaranden bevisar att han är ekonomiskt missgynnade. I ett sådant fall skickar domstolen svaranden att en gemenskap utbildningsprogram som ger instruktion avseende bilbarnstolar. Addera Booster Seat Säkerhet

Staden Livermore, Kalifornien - som ligger utanför San Francisco - förklarar att lagen stannar kort att ge optimalt skydd. De hävdar att barn som är 6 år gammal och mindre än 60 pounds är inte redo att använda ett bilbälte för vuxna. Ansatsen delen av bältet ligger för nära halsen, medan höftbältet sitter för nära buken, skapa en potential för allvarliga skador eller dödsfall. De rekommenderar att hålla ditt barn i en bälteskudde tills hon är 8 år gammal eller 4-fot-9-inches tall.
Överväganden

CHP behandlar olika scenarier vid dess webbsidan i fråga om att följa Kaliforniens lagar bilbarnstolar. Till exempel, om du har tre barn - en är 11 år gammal och väger 80 pounds, en annan är 4 år gammal och 50 pounds och det sista barnet är 5 månader gammal, och 15 pounds - kanske du undrar hur man ska prioritera när de sitter . CHP råder placera det äldsta barnet i framsätet med en axel /höftbälte combo, den mellersta barnet i en bältesstol med en axel /höftbälte och barnet i en bakåtvänd bilbarnstol, vilket kan vara belägna i mittpartiet av baksätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146581.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.