Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Amerikanska Standarder för rullstol van Transport

Standarder för transport av rullstolar i skåpbilar eller andra fordon har utvecklats av Society of Automobile Engineers (SAE). Dessa säkerhetsstandarder anvisningar för korrekt säkring rullstolar för att tåla påfrestningar av en olycka. Tillgången till säkra transporter möjliggör gravt funktionshindrade personer att få ett mått på värdighet som annars inte skulle vara möjlig. Grundläggande standard

Standarder för rullstol van säkerhet återfinns i Society of Automobile Engineers standard J2249 (SAE J2249). Enligt en teknisk rapport från University of Pittsburgh, "syftet med SAE J2249 är att fastställa krav för tiedowns rullstol och fasthållningsanordningar (WTORS) säljs som eftermonterad utrustning för montering och användning i motorfordon." Normer som fastställts av SAE för att säkra rullstolar i ett motorfordon är frivilligt och inte på uppdrag av den federala regeringen.
Uppdaterad standard

En uppdatering till SAE J2249 är för närvarande under utveckling och "kommer att publiceras som en del av ANSI /RESNA Anpassat Standarder /Volym 4: Rullstolar och Transport" (se Resurser). ANSI avser American National Standards Institute och RESNA är rehabiliteringsteknik och hjälpmedel Society of America. Standarden kommer att uppdateras för att bringa den i överensstämmelse med federala motorfordon säkerhetsnormer för passagerarfartyg begränsningar. Rullstolsbunden passagerare bör skyddas från samma riktade krockkrafter som andra passagerare utsätts för.
Safe sittplatser

Rullstolar avsedda att tjäna som säte när den är monterad i ett motorfordon är tillverkade för att möta ANSI /RESNA standard WC19. Rullstolar som uppfyller normen WC19 är byggda med ett system av krokar som har testats för att säkert fästa en rullstol i händelse av en olycka. Leta efter WC19 etiketten när du väljer en rullstol för fordonstransporter.
Bilbälten

Varje stat har regler som anger hur olika klasser av fordonets passagerare ska sitta fastspända i motorfordon. Federal Motor Vehicle Safety föreskrifter kräver biltillverkarna att bygga in i bilsäten knä och bälten axel, och ankare för barnstolar. Handikappade passagerare som sitter i rullstol inte kan dra nytta av dessa säkerhetsfunktioner. Sits och skuldra bälten behöver ingå i rullstolar avsedda för transport av funktionshindrade passagerare. Fasthållningsanordningar avsedda för rörelsehindrade personer skall kunna stödja den övre delen av gravt handikappade personer i händelse av en olycka. Addera Federal lag

Enligt US Justitiedepartementet guide till Disability Rights Lagar, "ADA förbjuder diskriminering på grund av funktionshinder i arbetslivet, statliga och lokala myndigheter, offentliga rum, kommersiella lokaler, transporter och telekommunikation." Någon regering eller privat organisation som erbjuder kollektivtrafik måste göra avsättningar för rullstolsbundna personer ska transporteras säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146576.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.