Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Automatiska strålkastare Arbete?

Automatiska strålkastare är en modern bekvämlighet i många av dagens bilar. De eliminerar behovet av föraren manuellt för att slå på eller stänga av strålkastarna i de flesta körsituationer. Namnen på de automatiska strålkastare alternativet skiljer mellan biltillverkarna, men de utför samma tjänst för föraren. Deras sekundära funktioner som en automatisk strålkastare alternativ bortsett från de andra. Drift av automatiska Strålkastare

De automatiska strålkastare aktiveras genom en fotoelektrisk sensor som är inbäddad i instrumentpanelen. Sensorn är placerad vid basen av vindrutan under defogger grillen. Känsligheten hos sensorn antingen in av biltillverkaren eller föraren. Sensorn aktiveras av ljusförhållandena i gryningen eller skymningen. Lamporna kan stänga upp till fem minuter efter det att motorn har stängts av.

Föraren har möjlighet att kringgå funktionerna hos de automatiska strålkastarna genom att manövrera strömbrytare eller någon annan enhet i bilen. Om föraren oavsiktligt lämnar lamporna på, en påminnelse klämta ringer så att föraren kan stänga av dem.
Switch Controls

strömbrytare av en styrd automatisk strålkastare bilen liknar växeln i en bil med konventionella strålkastare. Den konventionella strömbrytare har positioner som läser "off", "park" och "strålkastare." Växeln ljus av en automatisk strålkastare bil har positioner som läser "auto", "park" och "strålkastare." Vissa bilmodeller har en "off"-läge så att föraren kan kringgå den automatiska strålkastare funktionen när du startar bilen.
General Motors Automatic Light Control

Automatic Light Control-systemet (ACL) är en standardfunktion för 1999-2004 Oldsmobile fordon och ett alternativ för vissa Pontiac modeller. Känsligheten hos sensorn och strålkastaren fördröjning ställs in på fabriken och kan inte justeras. Automatisk belysningsstyrning vänder lamporna på varje gång sensorn i instrumentpanelen, sinnen mörka förhållanden. Systemet aktiverar lamporna när bilen körs i ett hölje, såsom ett parkeringsgarage. Tunga gråväder kan orsaka ljus att tända. Strålkastaren frånslagsfördröjning är tjugo sekunder. Dimljus, om sådan finns, kommer att stängas av när föraren stänger av motorn.

Förbi systemet kan åstadkommas genom ingrepp i parkeringsbromsen innan du startar motorn. Även efter att den stängts av, kan man flytta strömbrytare från "Auto" till "strålkastare" och tillbaka till "Auto" igen. Addera Fords Auto Lamp System

Lincoln-Mercury fordon har använt ett system som kallas "Auto-lampa." En fotocell används för att aktivera de automatiska strålkastarna när omständigheterna kräver det.

Dess två sekundära funktioner skilja Auto-lampa från General Motors "Automatic Light Control-systemet. Den automatiska strålkastare systemet kan kringgås på strömbrytare. Andra har Auto-Light en funktion exit fördröjning, som håller de inre och yttre lamporna lyser så vägen till förarens bostad kan belysas. Detta var en valfri funktion (circa 1981 och 1982 års modell) senare gjorde en standard på Mercury Grand Marquis. Addera Twilight Sentinel

Twilight Sentinel är en av de tidigaste former av automatiska strålkastare funktioner för General Motors (Cadillac och Buick) och Chrysler bilar. Det går tillbaka till 1964. Twilight Sentinel använder en förstärkare och en fotocell för att mäta ljusintensitet innan du slår på belysningen. Den 1980 Buick Köparen Guide säger strålkastarna kommer "hålla på att tända en väg framför bilen i tre minuter," när motorn är avstängd. Föraren kan ställa in tidslängden för strålkastaren förseningen. Enligt Imperial Club.com kommer Chrysler versionen av Twilight Sentinel belysa omvänd lampor tillsammans med strålkastarna.

Enligt Chip Lamb, använder man blinkers för att belysa motsvarande sida av bilen, förutsatt att bilen är utrustad med lampor sida kurvtagning (Cadillac, Buick Riviera och Electra och Chrysler Imperial funktion). Kurvljus är vita lampor på den främre delen av framskärmen vissa lyxbilar.

.
Slutsats

automatiska strålkastare systemet är en traditionella inslag i många bilar. Det var en gång en funktion sett uteslutande på lyxbilar. Det är en praktisk lyx funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146571.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.