Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Defensiv körning Regler

Defensiv körning kan rädda ditt liv, livet för dina passagerare och dem på vägen runt dig. Denna körstil innebär helt enkelt använder ditt fordon på ett sätt som du lättare kan förutse faror och andras handlingar på vägen. Tyvärr, är att veta hur man ska köra defensivt inte krävs för att få ett körkort, och många människor inte följer reglerna för defensiv körning. Den bästa lösningen är att se till att du gör allt du kan för att säkert navigera med dem. Uppmärksamma

Den mest uppenbara regeln om defensiv körning är att uppmärksamma när du kör. Var uppmärksam och gör en mental anteckning om något som kan göra din resa mindre säker. Vet vart du måste gå innan du kommer dit, hålla ett öga på de förare omkring dig och förutse vad de kan göra och alltid vara säker på att bo på eller under hastighetsgränsen och följ alla vanliga trafikreglerna.


Stay Out av blinda fläckar

Många bilar har en blind fläck. Detta innebär att det finns ett område, oftast bredvid och mot fordonets bakre del, där föraren inte kan se dig i någon av hans speglar. Denna blinda fläcken kommer inte nödvändigtvis påverka föraren om han kollar över axeln snabbt att kontrollera ingen är där, men så många förare inte vända runt och titta och bara lita på vad de ser i spegeln. Defensiva förare göra sig medvetna om potentiella blinda fläckar och gör det pekar inte att bo i ett något längre än de måste. När de passerar en bil i en intilliggande körfält, göra flytten snabbt.
Kommunicera tydligt

En defensiv förare måste vara säker på att andra inte behöver tycker mycket om hans avsikter. Kommunicera din drivande avsikter mycket tydligt för andra förare. Använd blinkers innan du gör en sväng eller byta körfält och se till att stänga av den direkt efter flytten har gjorts för att visa att du inte försöker att dra över, vända eller byta körfält igen. Varje gång du kan göra något för att låta en annan förare vet vad du planerar att göra, det gör dig både säkrare.
Skyddsavstånd

Efter en annan bil för nära orsakar cirka 10 procent av alla olyckor, enligt North Carolina Department of Transportation. För att undvika tailgating olyckor, alltid hålla två sekunder utrymme mellan dig och föraren framför dig. Användningen av sekunder kommer att säkerställa att den högre hastigheten och svårare stoppet blir, ju längre du är från nästa bil.

Att bedöma en säker körning avstånd, titta på bilen framför när den passerar en stillastående markör på vägen eller ett föremål längs sidan av vägen. Börja räkna "ett tusen ett, ett tusen två." Om bilen når objektet innan du kommer till slutet av "ett tusen två," då du följer för nära och du bör sakta ner. Addera Ändra Väglag

Var medveten om hur växlande väder och väglag kan påverka din förmåga att bromsa eller stoppa. Sakta ner och förbli alert när dåligt väder eller dåliga vägförhållanden uppstå.
Underhåll

Håll ditt fordon underhålls på rätt sätt och inte köra när ett problem med bilen kan orsaka det att vara osäkra. Körning på slitna däck eller med dåliga bromsar, till exempel, kan påverka din förmåga att stanna snabbt. Reparera mekaniska problem med bilen i tid så att den fungerar som bäst.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146567.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.