Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

California Car Seat Belt Law

California Vehicle Code 27360 kräver att alla människor i ett fordon (annat än en buss eller motorcykel) vara fastspända i en bilbarnstol eller med säkerhetsbälten. Reglerna varierar beroende på personens ålder. Förare och passagerare 16 år och äldre kan åberopas för att inte följa de säkerhetsbälten lagarna i Kalifornien. Små barn

För barn som är yngre än 6, eller mindre än 60 pounds, en bilbarnstol eller bältesstol som uppfyller federala normer för ålder och barnets storlek krävs. Barnet måste också sitta i baksätet bara.
Barn över 6 år

Barn äldre än 6, eller som väger 60 pounds eller mer, behöver inte en bälteskudde eller bilbarnstol. De måste använda bilbälte, och de kan sitta i framsätet. En ägare bör konsultera bilens ägare manuell avseende passagerare sidokrockkuddar och barnsäkerhet innan man tillåter ett barn att sitta upp framför.
Kränkningar

Bryter mot fordonets koden ges citat som kommer med böter, och en punkt läggs till i personens drivande post. Om en förälder till ett barn under 16 är i bilen men inte köra, kommer föräldern bli citerade i stället för föraren.
Lastbil sängar

Individer kan inte åka i baksidan av en pickup inte "i en räddningsinsats situation genom en offentlig myndighet." Även om det finns ett undantag i koden för individer om de är återhållsamma och korrekt uppfylla federala normer i baksidan av en lastbil, det finns inga federala normer som av 2010 för fasthållningsanordningar i alla lastutrymmen.

Undantag

yngre barn (under 6 år alternativt 60 pounds) kan rida i framsätet om fordonet inte har ett baksäte som riktigt håller bilstolar, eller om baksätet är fullt med andra barn yngre än 12. Undantag gäller inte barn under 1 års ålder eller en vikt på 20 pounds. Vissa yrkesgrupper såsom brevbärare, människor leverans och skräp lastbilschaufförer är också undantagna från bältes lagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146562.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.