Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är en Stabilizer Bar?

En krängningshämmare är en del av en bil s suspension. Det kallas också en krängningshämmare, störtbåge, krängningshämmare eller krängningshämmare. Beskrivning

En krängningshämmare är vanligtvis konstruerat av ett U-format stycke av stål som förbinder motstående hjul tillsammans. Stålet går genom korta hävarmar kopplade av en vridfjäder.
Historia

första krängningshämmare patent tilldelades SLC Coleman i Fredericton, New Brunswick den 22 april 1919. I mitten av 1930-talet började krängningshämmare som förekommer i nya Oldsmobile bilar. Sedan den tiden, alla fordon införliva stabilisator barer i sina upphängningssystem.
Design

Baren är utformad för att vara platt när hjulen rör sig tillsammans i samma riktning och vrida när hjulen är i en sväng.
Funktioner

En funktion av en krängningshämmare är att minska kroppens mager. Den andra funktionen är att avstämma hanteringen balansen i bilen. Understyrning eller överstyrning av en bil kan justeras av krängningshämmaren.


Problem Om krängningshämmaren inte fungerar korrekt, kan bilen känns extremt styv som att springa in i en tegelvägg, eller glida runt med någon som helst kontroll. Själva designen av en krängningshämmare kan tvinga huggande eller en vaggande känsla på grov eller trasiga trottoaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146558.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.