Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Auto Safety Test

Auto säkerhetstest utförs av bilföretag av olika skäl. Företagen utför säkerhetstester för att få myndighetsgodkännande för konsumenterna att kunna driva sina fordon på vägen. Den amerikanska New Car Assessment Program (US NCAP) har säkerhetskrav som biltillverkare är tvungna att uppfylla. Ingenjörer använder data från testerna att utveckla säkrare bilar. Regler för automatisk säkerhetstest finns inom Federal Motor Vehicle Safety Standard. FMVSS

Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) är minimikrav säkerhetsrelaterade prestandakraven för motorfordon och motorfordon utrustning. FMVSS normer är utformade för att skydda allmänheten från orimliga krasch risker på grund av ett motordrivet fordon design, konstruktion och prestanda. 49

FMVSS Avdelning 49 anges de regler för
Titel auto säkerhetstester. Sektioner som gäller för en standard fordonssäkerhet täcks i delarna 571-572. Sextio standarder för denna procedur beskrivs i del 571, och information om Antropomorfa Test Devices är i del 572. Områden av testning inkluderar frontalkollision, sidokollision och välta test. Antropomorfa konstruktion standarder beskrivs i del 572, och de är konstruerade för att replikera människor i olika skeden av livet.
Frontal Testa

Auto säkerhetstester är genomförts i fem stora områden, inklusive frontala krocktester, sidokollision test, tester rollover, bak krocktester och låg hastighet stötfångaren test. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) utför krocktester, och ett område som de testar är för frontalkollision. Denna form av test utförs genom att krascha ett fordon med två människoliknande enheter till en fast barriär vid 35 mph. Frontal tester görs för att bestämma effektiviteten av ett fordons återhållande systemet. Side testet utförs genom att placera två krocktestdockor inom en bil och sedan påverkar det från sidan med en 3000-pound fordon går 38,5 mph.


Andra områden Rollover testet använder ett fordon som innehåller fem krockdockor och en full tank av gas. Detta test utförs genom att ha bilen simulera en förändring nödfil. Instrument utvärdera däcken, och om de ökar minst 2 inches från marken, anses detta vara en välta. NHSTA bedriver inte bak test eller låg hastighet stötfångaren testet på grund av den låga händelsen av dödsfall relaterade till denna typ av påverkan. Den Insurance Institute for Highway Safety (IHSS) bedriver normalt dessa typer av test för försäkringar.
Test betyg

NHTSA värderar fronten krocktest, testa sidokollision och rollover test. Den IHSS Priser Alla fem testområden. NHTSA använder ett antal stjärnor, och det högre antalet stjärnor oftast indikerar ett gott betyg i ett visst område i testning. IHSS använder en "bra" till "Poor" rating metoden. Veta bilsäkerhet rating av en viss bil kan hjälpa en konsument att göra ett mer välgrundat köp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146557.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.