Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Säkerhetsfunktioner används i bilar

Dagens bilar har ett brett spektrum av viktiga säkerhetsfunktioner, från säkerhetsbälten till sidokrockkuddar, och är mycket säkrare än bilar för 50 år sedan. Deformationszoner

Designad "deformationszoner" är områden i en bil gjord för att absorbera stötar och minska kraften upplevs av passagerare vid en olycka.
Interiör Specialfunktioner

Inredningsdetaljer görs mjukt och /eller hopfällbar för att skydda passagerarna vid en olycka. En rattstång är standard på alla bilar och skyddar föraren från bröstet trauma i en front-end kollision. Vadderade instrumentbrädor och inre ytor hjälper också skydda de åkande från skador.
Safety Glass
Säkerhetsglas minskar krasch fara.

Vindruta säkerhetsglas krävs på alla bilar som säljs i USA och har två glasskikt som hålls samman av en "sandwich" plastlaminat. I en olycka, kommer glaset spricker, men kommer inte att splittras eller flyga ur sitt läge.
Krockkuddar

nyare säkerhetsfunktion krävs för både frontal åkande på alla USA-sålda bilar sedan 1998. Sidokrockkuddar kan eller inte kan vara närvarande i vissa fordon. Krockkudden är effektiva för att minska risken för svåra skador vid frontalkrockar.
Seat Belts

Säkerhetsbälten har varit avgörande för att minska graden av olycka skada. Som av 2009, är deras användning som krävs i varje stat i USA. De har visat sig dramatiskt minska skador och förhindra död i ett brett spektrum av olyckstyper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146555.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.