Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kalifornien Däm Lag

Som svar på det stora antalet olicensierade förare på vägen, i delstaten Kalifornien genomfört nya lagar 1995 som gav polisen rätt att beslagta en bil på plats. Som väntat har dessa lagar funnit några starka förespråkare och några arga oliktänkande. Här är de uppgifter så att du kan skapa dig en egen uppfattning. Polisen Beslag

Enligt California Highway Patrol hemsida, kan en polistjänsteman använda avsnitten 14602,6 och 14607,6 av California Vehicle Code att ta en bil när en förare utan licens, eller med en återkallas eller svävande tillstånd, fångas körning. Om någon ber att låna bilen, se till att bekräfta att de har ett giltigt körkort eller bilen kan beslagtas.
Återta Vehicle

: Efter 30 dagar , du kan hämta din bil från polisen beslagta mycket. Vid ankomsten till partiet, kommer du vara tvungen att betala bogsering avgifter och lagring i sin helhet. Enligt The New York Times, är den totala kostnaden vanligtvis mellan $ 1000 och $ 4000. Dessutom måste den person plocka upp fordonet har ett giltigt körkort eller åtföljas av någon med ett giltigt körkort.
Vem tjänar på detta lag

Många människor skörda frukterna av denna lag. Enligt den Investigative Reporting Program vid University of California, Berkeley, Kalifornien Däm lag genererat 40 miljoner dollar i 2009. Många städer dela inkomsterna med bogsering företag. Även förare på vägen nytta av att ha färre olicensierade och oförsäkrade förare i närliggande körfält.
Vem är förlorarna

Många av de illegala förare fångas på nykterhet checkpoints , vilka är bemannade med lokala brottsbekämpande. Tyvärr, agenter har redan ett fullt schema och omdragning upp övertidstimmar för att bemanna checkpoints. The New York Times påstår att skattebetalarna får stå för notan för övertidsersättning, vilket kan kosta $ 30.000.000 per år. Vidare, att AlterNet.org påstår de beslagtagna fordonen tas huvudsakligen från minoriteter. Addera hur många fordon återinsamlas

En överraskande mängd fordon går outtagna. Vice ordförande i California Bärgningsbil Association hävdade att minst två tredjedelar av de beslagtagna fordonen aldrig hävdat. Inland Församlingar United for Change tror det beror på att många förare är fattiga och oförmögna att höja tillräckligt med pengar för att betala böterna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146551.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.