Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad gör en hastighetssensor?

Det är viktigt att veta hur fort ett fordon går av många skäl. Eftersom hastigheten effekter lämna och bromsning gånger, kan du inte göra korrekt framförande beslut om du inte vet hur fort du kör. Gratis sensorer mäter hur fort ett fordon är på väg. Läge

hastighetsgivare är vanligtvis placerade på ett hjulnav eller på en axel. Sensorn räknar antalet varv hjulet gör per minut för att bestämma hjulets hastighet. Beroende på bilen och dess funktioner, kan det finnas mer än en speed sensor på en bil.
Basic Function

mest grundläggande användning av en hastighetssensor är att ger information om hastighet till hastighetsmätaren. Denna information används även av farthållaren och mäta motorvarv per minut (rpm). Endast en givare behövs för denna typ av information.
ABS

Många låsningsfria bromsar (ABS) kräver en sensor på varje hjul för att identifiera låsning och justera timingen av bromsarna. Varje hjul kan gå i olika takt, så timingen kan behöva justeras för varje hjul.
Traction Control

Traction styrsystem behöver data från varje hjul identifiera och stoppa enskilda hjulspinn och överföra kraften till de hjul som har mer dragkraft.
elektronisk stabilitetskontroll

Elektronisk stabilitetskontroll, som har i uppdrag att vara standard på alla bilar som säljs i USA under 2012, använder data från den hastighet sensorer på varje hjul för att korrigera för överstyrning och understyrning med hjälp av bromsarna och gaspedalen för att bromsa vissa hjul och påskynda andra.
Övrigt Systems

Vissa mer avancerade bilar använder hastighetssensorer att bedöma när att sänka markfrigången av fordonet och att skärpa styrningen under högre hastigheter för bättre kontroll.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146549.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.