Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om Lap Bälten

En enighet gynna skuldra /höftbälte kombinationer i nästan varje situation då ett säkerhetsbälte för vuxna fungerar som den främsta formen av fasthållningsanordning. Höftbälte användas ensamt kan faktiskt orsaka allvarliga skador i händelse av ett motorfordon krasch. Definition

Connecticut General Assembly (CGA) definierar ett höftbälte som "en justerbar axelrem som går över midjan." De flesta nyare bilar är utrustade med en axel /höftbälte kombination. Denna applikation kombinerar ett höftbälte med justerbar rem som går över axeln, enligt CGA.
Potentiell skada

Enligt CPSafety hemsida, kan höftbälten orsaka två typer av skador: huvud /nackskador eller så kallad bilbälte syndrome (SBS). När du använder en rem varv sits bara är överkroppen ohämmat. I händelse av en krasch, CPSafety konstaterar att överkroppen rör sig framåt tills den slår något, vanligtvis en instrumentpanel, framsäte eller fordonets dörrkarmen. Sådan påverkan kan orsaka trauma, brutna ben och allvarliga sår. SBS uppstår när höftbältet orsakar "extrem kraft" mot din mellersta delen. Detta kan leda till allvarliga buken skada, inklusive organskador och ryggmärgsskada.
Användning med bältesstolar

Flera stater, däribland Utah, har lagar som kräver användning av bältesstolar för barn mellan fyra och åtta år som är mindre än 57 inches tall. På grund av risken för höftbältet-relaterade skador, understryker Utah Department of Public Safety (DPS) som bältesstolar måste användas tillsammans med en axel /höftbälte kombination. Den Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) påpekar att, som av 2007, cirka 16 procent av den amerikanska fordonsparken har endast höftbälten i baksätet. Trots höftbältet risk, Utah DPS, till exempel, ger råd med ett höftbälte endast i baksätet om en axel /höftbälte är inte tillgänglig för användning med en bälteskudde.
Seat Belt Test

När du tror att ditt barn har växt ur sin bilbarnstol, bedöma situationen innan examen till lone användning av ett bilbälte för vuxna. Colorado State University (CSU) råder att hålla ett barn i en bälteskudde tills de är 57 inches tall. När man överväger att använda bilbälte endast, kontrollera om ditt barn kan sitta hela vägen tillbaka mot bilens säte. Observera också om hennes knän böja bekvämt vid kanten av bilens säte. Ansatsen delen av säkerhetsbältet ska sitta mellan halsen och armen. Som för höftbältet segmentet av skuldran /höftbältet kombination bör den sitta så lågt som möjligt, röra låren.
Skolbussar

Användningen av sätet bälten på skolbussar har varit en källa till kontroverser. Många skolbussar är inte utrustade med säkerhetsbälten. Vissa har bara höftbälten. CGA rapporterar att medan höftbälten hålla passagerare skolbuss i sina säten under en krock, de ökar risken för nackskador. Som av mars 2010, flera stater har eller överväger lagar som skulle göra skuldra /höftbälte kombinationer obligatoriskt på alla nya skolbussar. Ändå diod flesta stater inte har lagar som reglerar användningen av säkerhetsbälten på skolbussar i mars 2010, enligt CGA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146530.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.