Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att betygsätta motorcykelhjälmar

När du besöker en motorcykel återförsäljare eller en populär cyklist butik hittar du hylla på hylla av olika hjälmar i en till synes oändlig mängd färger och stilar. Även om det kan verka överväldigande i början, det är verkligen inte så svårt att göra ett val. Det finns bara tre huvudsakliga sätt att betygsätta en hjälm: från konstruktion och material, med den skyddsnivå som du önskar, och med rätt passform och komfort. När du hittar de som passar dina kriterier, är resten enkelt. De återförsäljare eller butik kommer alltid att ha medarbetare på plats för att hjälpa dig, naturligtvis, men ju bättre informerad du är dig själv, desto lättare valet vara. Saker du behöver
Måttband (sömmerska tyg typ) katalog Scarf, etc., som du planerar att bära under en glasögon hjälm
(om du behöver dem för att driva ett motorfordon) katalog Solglasögon eller skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Mät diametern på huvudet, från mitten av din panna, hela vägen runt. Hjälp av en vän är bra här. Skriv ner din mätning. Detta kommer att ge dig och butikens personal en god uppfattning om vad storlek hjälm kan passa dig.
2

Betrakta den visade hjälmar tills du hittar de med den skyddsnivå som du önskar. Full-hjälmar ger mest skydd, tre fjärdedels (även kallad "open-face") hjälmar är i mitten, medan halva hjälmar erbjuder endast ett minimum. Välj vad du föredrar. Addera 3

Titta på baksidan av den önskade hjälmen. Det bör finnas en DOT dekal närvarande. Detta betyder att hjälmen uppfyller US Department of Transportation s standarder för material och slagseghet och godkänns av detta organ för användning i terräng. På bättre kvalitet hjälmar, kan det också finnas en dekal som visar godkännande av Snell Foundation, en privat firma som bedriver hjälm testning. Dessa dekaler är din garanti för att hjälmen skyddar dig ordentligt i en krasch.
4

Läs storlekar på de önskade hjälmar och börja försöka dem, ungefär matchar ditt huvud mätning på hjälmen storlek. En hjälm bör passa väl på huvudet, utan att klämma någonstans eller känner för hårt. Detta kommer att ta lite experimenterande på egen hand, eller så kan du berätta en affäranställd din mätning och låt dem hjälpa dig. Var noga med att bära några halsdukar, "dagg trasor," glasögon, solglasögon, eller skyddsglasögon som du normalt kommer att bära under hjälmen när man rider.
5

Buckle hjälmens hakrem och ombonad upp. Försök att skjuta hjälmen ditt huvud, den främre och den bakre. Du kan känna din hårbotten flytta, men hjälmen ska inte glida på huvudet. Om den gör det, det är för stor och du måste prova en mindre storlek. Å andra sidan, om du känner som om huvudet har fastspänd i ett skruvstäd, det är för litet. Byta till en större storlek. Det är omöjligt att bära hjälm hela dagen om det ger dig en huvudvärk. Håll experimentera tills du hittar en som passar dig ordentligt.
6

Lämna hjälm på och spände upp i några minuter, medan du surfar runt i butiken. Bär den för kanske 15 minuter eller så. Om du känner dig bekväm, då är det troligt att du har valt rätt man.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146527.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.