Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Barnsäkerhet i Pickup

Pickups är populära fordon i detta land, och ändå är de huvudsakligen avsedd för transport last än passagerare. Den begränsade sittplatser kan motivera familjerna att göra farliga beslut om passagerare, i synnerhet barn. Pickup ägare bör vara medvetna om de risker som är förknippade med transport av barn i pickup lastbilar så att de kan skapa så säker miljö som möjligt. Ridning i Pickup säng

Boston Barnsjukhus rapporterar att studier visar människor ridning i det öppna lastutrymmet på en pickup är 10 gånger större risk att dödas vid en kollision än passagerare som rider i en bil. Eftersom passagerarna inte är återhållsamma, är de ofta kastas ur fordonet på trottoaren även om andra i lastbilen är oskadda. Eftersom de inte är skyddade av stål bur som ramar bilar och förarhytter på lastbilar, är de inte skyddade i händelse av en vältning eller splitter. Det tar inte en krasch för att orsaka skada. American Academy of Pediatrics rapporterar en tredjedel av dödsfallen orsakade när man rider i pickup sängar var resultat av icke-krasch händelser.
Camper Shells

barn ridning i sängen av en pickup är inte mycket bättre skyddade om bilen har en husbil skal. De är fortfarande ohämmad och kan skadas allvarligt vid en kollision. Den husbil skalet ger inte samma skydd som fordonets ram gör. Dessutom kan det slutna utrymmet orsakar en ansamling av avgaser, vilket kan leda till koloxidförgiftning.
Ridning i Cab

Alla pickup passagerare är bättre skyddade när man rider i hytten på lastbilen än när man rider i sängen, men det finns andra faror. Barn löper större risk för skada eller död när man rider i framsätet, både från direkta trauma från en kollision och från farorna med krockkuddar. Även krockkuddar rädda vuxna liv, kan de skada eller döda barn.
Förlängda hytter

Större pickuper med förlängda hytter för att ge mer passagerarutrymme är det säkraste alternativet. Barnen kan åka i baksätet där det är säkrare. Dock vara medveten om att inte alla förlängda hytter har möjlighet att vidta alla bilbarnstolar och inte alla förlängda hytter erbjuder axelbältena i baksätet. Addera Rekommendationer

Även forskning målar en dyster bild av pickup lastbilar för barn passagerare, kan fordonen fortfarande säker för barnen om föräldrarna följer samma rekommendationer som för bilar. Barn eller andra passagerare för den delen, aldrig bör tillåtas att rida i lastutrymmet även för korta resor. Alla passagerare ska använda åldersanpassade säkerhet begränsningar och spädbarn bör inte transporteras utom i bakåtvända barnstolar installerade i baksätet av en förlängd hytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146499.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.