Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Arizona Car Seat & Säkerhetsbälte Lagar

Enligt Arizona Department of Public Safety (ADPS), inte använda bilbälte faktorer till fler dödsfall än någon annan säkerhetsrelaterad handling. ADP påpekar att om en förare inte bucklas upp, 70 procent av tiden barn ridning i bilen kommer inte heller. Trots detta, Arizona bilbälte och bil lagar sits är svag jämfört med de flesta andra stater, meddelar betyg av "marginella" från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Säkerhetsbälte lag

Arizona lagen kräver alla framsätet att bära en lap /axelrem kombination eller ett höftbälte (om det är allt som finns tillgängligt) när fordonet är i rörelse. Barn under 16 år måste spännas upp oberoende av deras placering i fordonet. Denna lag gäller för motorfordon som bär färre än 10 passagerare, tillverkades under eller efter 1972 och är enligt federal lag vara utrustade med säkerhetsbälten. Arizona är en sekundär verkställighet tillstånd. Brottsbekämpande myndigheter kan endast ge en stämning för brott mot säkerhetsbältet lagen om de dra dig över för något annat brott först.
Bilbarnstol Lag


Det är olagligt att transportera ett barn under 5 års ålder i ett motorfordon i Arizona om inte barnet är fäst i ett barns passagerare fasthållningsanordning. Det finns flera undantag från denna lag. Till exempel, om ditt fordon ursprungligen tillverkades utan säkerhetsbälten, är du befriad från att använda ett barn systemet passagerare återhållsamhet. Dessutom, om det inte finns tillräckligt utrymme i passagerarutrymmet i bilen för att säkra alla barn under 5, måste du använda barnstolar med så många av de barn under 5 som möjligt.

Böter

IIHS konstaterar att Arizona avgifter en $ 10 böter för brott mot sitt bilbälte lag. Organisationen påpekar också att inte använda bilbälte kan minska monetära skadestånd i en rättegång rörande krasch skador. Brott mot barn hålla fast passagerare lag bär en $ 50 böter. Denna fina kan hävas om svaranden lämnar bevis till domstolen att en lämplig bilbarnstol har förvärvats efter brottet begicks.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146478.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.