Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att rätta Bakhjulsdrift Over-Steer Problem

Oversteer beskrivs vad som händer när den bakre änden av ett fordon glider mot utsidan av svängen grund bakdäcken tappar greppet medan framdäcken håller sitt grepp om vägen. Framhjulssladd är vad som händer när framdäcken tvätta ut mot utsidan av svängen, medan de bakre däcken fortsätter att gripa vägen. Den mest önskvärda kurvtagning staten är en som är neutral, eftersom understyrning kan orsaka en förlust av hastighet och svår överstyrning kan vara svårt att kontrollera och farlig. Det finns några steg man kan vidta för att minska överstyrning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
specialiserade fordonsindustrin verktyg anpassning
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

justera däcktrycket. Däcktryck har en stor inverkan på hur en bils däck beter sig vid kurvtagning och kan orsaka överstyrning samt understyrning, beroende på inställningarna. Börja med att pumpa däcken till tillverkarens rekommenderade inställningar. Om fordonet fortfarande överstyrning, minska luften i framdäcken med några PSI - vilket kommer att minska grepp - och tillföra luft till de bakre däck - vilket ökar greppet och hjälpa bakdäcken motstå tendensen att glida runt .
2

Installera bredare, klibbigare (mjukare förening) däck på baksidan, vilket ökar greppet från den bakre änden vid kurvtagning och minskar tendensen av bilen att överstyra.

Billiga 3

Justera stötar eller installera olika chocker. Om du har justerbara stötdämpare, stelnar de främre stötdämpare och ställa de bakre stötdämpare till en lösare inställning. Ett mjukt fjädrad boggie i allmänhet överstyrning mindre än en mycket hård fjädring. Om din bil inte har justerbara stötdämpare, sedan installera mjukare stötdämpare i stället för de chocker som för närvarande är installerade.
4

styva upp fjädrarna och krängningshämmare fram, och minska fjädrarnas styvhet och krängningshämmare bak. Liksom de chocker, fjädrar och krängningshämmare bidrar också till hur hård en suspension. Att minska fjädrarnas styvhet på baksidan kommer att hjälpa en bil överstyrning mindre. Samma sak gäller för krängningshämmaren. En mindre bakre krängningshämmare kombinerat med en större front bar minskar överstyrning och öka understyrning. Dessa förändringar bör göras stegvis så att du inte sluta med en bil som har terminal understyrning, vilket också kan vara önskvärt.
5

finjusteras inställningar. Bilens anpassning kan också ha en stor inverkan på beteendet hos suspensionen. För mycket främre negativa välvningen ökar överstyrning, så minskar mängden camber (den vinkel som att däck luta in eller ut) kommer att öka understyrning. Tån Inställningarna har också en inverkan. Har en professionell inriktning butik utföra inriktningen efter förklara upphävandet beteende för dem och vad du vill åstadkomma.
6

Lyft upp framvagnen och sänk den bakre änden. Med den bakre änden närmare marken, kommer bilen att ha en tendens att överstyra mindre med en lägre tyngdpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146459.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.