Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av rep knop används för att säkra en last

Rope är en av de enklaste och mest grundläggande verktyg som någonsin skapats, men det är fortfarande användbar för ett nästan obegränsat antal uppgifter. Att känna en hälsosam repertoar av knutar för olika tillämpningar breddar användbarheten en person kommer ut av rep. Rep förbinder knop

När det är nödvändigt att sammanfoga två ändar av rep tillsammans, antingen för att binda separata bitar tillsammans eller att knyta ändarna av samma rep tillsammans, se till stabil rep gå knop. Det enklaste och enklaste av dessa är den råbandsknop, även känd som revfnurran. Den råbandsknop är vad vi börja när knyta skosnören, men gillar våra skosnören, har råbandsknop en tendens att invertera eller vända och komma obundet om ojämnt belastade. Ett bättre alternativ är att vattnet knut, vilket är bara en enkel överhandsknop, som när knyta skosnören, gängade tillbaka genom den andra repet.

Andra stabila och starka exempel innefattar den dubbla siffran åtta eller fiskarens böj. Addera Förankring knop

När du fäster ett rep till en ankarpunkt som ett träd eller en truck-säng eller släpvagn, ankring knop bildar en tät slinga och håll snabbt. Den runda turn och två halvslag knut kommer att hålla en last säkert oavsett dragriktningen på repet, och extra halvslag kan läggas till för extra säkerhet eller bara för att städa upp den fria änden av repet.

dubbelt halvslag är mer snyggt, använder mindre rep och är lättare att knyta upp efter kärva under tung belastning, men av samma anledning måste vara under konstant spänning för att undvika glidning.

Andra förankring knop inkluderar den pålstek och siffran åtta fullfölja.
Spännarmar knop

Till tätt säkra en last med en knut som inte kommer att lossna samtidigt som bundna eller under använda, spänn knutar göra jobbet. Förmodligen den bästa av dessa knutar är rull-lås, som kan bindas medan linan är belastad, håller fast och kan justeras utan att obundet.

Alternativt den spända linje ramleden och Prussik knut är också justerbar med paus spänning på linjen. Alla tre av dessa knutar skapar en loop som justerar större att dra linjen eller mindre avta, men kommer bara att justera när en person tar tag och flyttar knut.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146458.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.