Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Regler för Massachusetts bilbesiktning

delstaten Massachusetts har stränga regler för bil inspektioner i staten. Varje bil måste genomgå en besiktning för säkerheten en gång om året, och alla system på fordonet skall vara i funktionsdugligt skick för bilen att passera. Innan du tar bilen till den lokala garaget eller gas station, bör du veta vad som väntar. Allmänna föreskrifter

Alla fordon ska inspekteras en gång per år för säkerhet såväl som utsläpp, beroende på modell och år. Om din bil redan har inspekterats i delstaten Massachusetts, måste den inspekteras på nytt senast den sista dagen i den numrerade månad på inspektion klistermärke i ditt fönster. För bilar som nyligen är registrerade i staten, måste en kontroll ske inom sju dagar efter det att bilen. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i böter på $ 50 varje gång du är ovan med 2010. Inspektionen kostar $ 29 och kan göras på de flesta bensinstationer och bilverkstäder. Leta efter en skylt som liknar en Massachusetts inspektion klistermärke på ett garage eller bensinstation för en kontrollstation.
Utsläpp

Endast vissa fordon krävs för att få utsläpp testning. Nyare bilar är främst påverkas. Bilar, stadsjeepar och lätta lastbilar med en årsmodell 1996 eller senare, dieseldrivna lastbilar i 8,500 pounds från 1997 eller senare, fordon mellan 8501 och 14,000 pounds med årsmodell 2007 eller senare och dieseldrivna fordon på mellan 8,501 och 14,000 pounds från 2008 eller senare måste genomgå utsläpp testning. Fordon testas för föroreningar, inklusive kväveoxid, kolmonoxid, koldioxid och svaveldioxid. Testet tar ungefär tre minuter att slutföra.
Safety

Alla fordon måste passera en säkerhetskontroll. Objekt som kommer att kontrolleras är registreringsskylten, som skall synas tydligt, alla bromsar, som måste vara i funktionsdugligt skick, samt avgassystemet, styrning, horn, och alla lampor och reflexer på bilen. Din bil måste också ha alla fönster på plats, alla däck och hjul ("donut" stil reservdelar inte kommer att passera inspektion), krockkuddar (om bilen är utrustad med dem), stötfångare, bak och på sidan speglar, fendrar och gas tanklocket . Fönster toning är tillåten upp till en 35 procent nyans på sidorna samt baksidan om du har två sideview speglar. Windows kan inte ha någon krossat glas eller sprickor större än 1 tum i vindrutetorkare området, inga sprickor större än 2 inches utanför det eller eventuella sprickor längre än 3 inches som sträcker sig in i detta område. Cirkulära sprickor kan inte vara större än en tum i diameter. Flera sprickor i vindrutan torkare område eller vindskydd allmänt förfall inte kommer att passera.
Misslyckanden
p Om ditt fordon inte klarar av säkerhetsskäl, kan du inte köra bilen förrän du har adresserat problemet (s). Efterföljande inspektioner är gratis, under förutsättning att de utförs inom 60 dagar. Fel på ett utsläpp-baserad kontroll behandlas i en broschyr som ges till dig av inspektören vid tiden för testet. Efterföljande inspektioner är också gratis i 60 dagar fönstret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146454.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.