Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Rätt sätt att använda bilbälte

bilbälte kan rädda ditt liv om du är inblandad i en bilolycka. Underlåtenhet att använda bilbälte varje gång du rida i en bil, oavsett om du är förare eller passagerare, kan resultera i en trafik biljett eller skada. Säkra både knät och bälten axel för att garantera din säkerhet när du reser i en bil. Vuxna
p Det är mot lagen att driva ett fordon utan bilbälte. Se till att säkerhetsbältet har spänts fast korrekt genom justering av axelbältet och midjebältet. Varje bälte ska sitta säkert, men inte tätt runt midjan eller bröstet. Helst ska höftbältet svepa runt din midja och sitter precis ovanför benen. Axelremmen bör placeras över bröstet och vila bekvämt i mitten av din axel. Bältesspännare bör snäpper på plats lätt och sitter säkert hela tiden. Kontrollera spännet genom att dra i det efter justering av knä och bälten axel. Kontrollera spännet på automatiska säkerhetsbälten samt. Felaktigt bilbälte kan resultera i större skador om du är inblandad i en trafikolycka.
Gravida kvinnor

Gravida kvinnor bör alltid använda bilbälte vid bilkörning eller ridning i ett fordon. Den axelbältet bör placeras över bröstet och vila i mitten av axeln. Placera inte axelbältet bakom din rygg. Om inblandad i en olycka, hindrar axelremmen kroppen från att krascha in i instrumentbrädan eller vindrutan. Höftbältet ska placeras strax nedanför magen och vila bekvämt över höfterna. Dra åt eller lossa bältet genom att dra i den försiktigt.
Barn

Spädbarn bör placeras i en bakåtvänd barnstol tills de är åtminstone 1 år gammal. Småbarn upp till 4 års ålder (20 till 40 pounds) ska placeras i ett framåtvänt barn sits. Barn upp till 8 år bör placeras i en bälteskudde. För att säkra spädbarn, småbarn och booster säten, använder höftbälte och följ instruktionerna från sätet tillverkaren. Efter att fästa bältet i sätet, dra bältet så att det är tillräckligt stram för att hålla stolen på plats. Barn över 8 års ålder bör använda bilbälte. Midjebältet bör placeras runt midjan och ska vara trygg, men inte för hårt. Sätt alltid barn i baksätet på en bil för att garantera deras säkerhet i händelse av en olycka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146433.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.