Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Transport Regler för litiumbatterier

Litium och litium-jon-batterier finns i en mängd olika konsumtionsvaror, inklusive bärbara datorer, kameror, klockor och mobiltelefoner. Transport av litiumbatterier regleras av USA: s regering och varierar beroende på storleken av batteriet. Små Consumer Batteries

små konsumentförpackningar litiumbatterier finns i kameror och klockor, eller litium-jon-batterier som finns i mobiltelefoner och bärbara datorer, är undantagna från farliga material transportbestämmelser om deras litiuminnehåll är under 8,0 gram. Paket som innehåller mer än 24 litium eller litium-jon-celler eller 12 litium eller litium-jon-batterier ska märkas för att visa de innehåller litium, måste komma med ett dokument som visar att de innehåller litium, kunna motstå en 3,9-droppfot testet med inga skador på batterier, och inte överskrida den gräns på £ 66,1 (exklusive när batterierna är förpackade med eller inuti utrustningen, t.ex. en dator).
Medium Lithium Batterier

litium eller litium-jon-batterier som har ett litium halt mellan 8,0 och 25 gram är märkta som medelstora batterier. De faller under klass 9 farligt material klassificeringen, och måste transporteras enligt dessa föreskrifter inte transporteras med motorfordon eller järnväg. Om de transporteras med bil eller tåg, måste de fortfarande klara sjöfarten kraven i små konsumentförpackningar batterier. Om de inte är undantagna, skall förpackningen märkas "Litiumbatterier - förbjudna för transport ombord på flygplan och fartyg" allt i versaler. De måste också vara i speciella lådor 4G fiberboard och innehåller en speciell "VARNING!" Litiumbatteri etikett med specifika mått, färger och bilder.
Stor Lithium batterier

litium eller litium-jon-batterier som har ett litium innehåll över 25 gram är märkta som stora batterier. De faller under klass 9 farligt material klassificeringen, och måste transporteras enligt dessa föreskrifter. Förpackningen ska vara märkt "Litiumbatterier - förbjudna för transport ombord på flygplan och fartyg" allt i versaler. De måste också vara i speciella lådor 4G fiberboard och innehåller en speciell litiumbatteri etikett med specifika mått, färger och bilder Addera Transportation Security Administration "VARNING!":. Resa med batterier

Department of Transportation (DOT) tillåter inte lösa litiumbatterier i det incheckade bagaget, som den 1 januari 2008. De kan hållas i ditt handbagage. Transportation Security Administration (TSA) rekommenderar att du köper endast batterier som är godkända för din enhet, och lagra dem i separata påsar eller lådor om originalförpackningen är inte tillgänglig. Detta kommer att hindra dem från att komma i kontakt med andra batterier eller metallföremål, som möjligen kan orsaka kortslutning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146431.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.