Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Guide till att köpa Dimljus

Dimljus - de små lökar på framsidan av din bil strax nedanför de viktigaste strålkastare - är utformade för att hjälpa bilen och dess förare navigera genom dimma och andra väderförhållanden. Att välja en ny lampa är inte en svår process, men rätt lampa är nödvändig för att garantera säkerheten för föraren och eventuella passagerare. Använd

Dimljus producerar ett brett, låglänt ljusstråle som hjälper föraren se vart han går under någon typ av hårt väder. Shining ljuset närmare marken förhindrar så mycket som möjligt återspeglar från dimma, regn och snö. Ljuset från de största strålkastarna kan reflektera tillbaka in i förarens ansikte under ogynnsamma väder. Däremot kan dimljus faktiskt göra det svårare att se under vissa förutsättningar, till exempel när dimman är tillräckligt tjock för att reflektera allt ljus tillbaka. Under dessa förhållanden, bör du dra till sidan av vägen och vänta på vädret att släppa upp före körning igen.
Colors

dimljus kan komma i flera färgskiftningar. Lampor tillverkade av volfram-halogenlampor fungerar bäst för att belysa marken på korta avstånd. Dessa lampor kommer i gult, blått, orange eller vita nyanser. Gula tänder är de mest användbara och säkra sort. Orange ljus erbjuder några av samma säkerhet och egenskaper belysning. Vissa dimljus använder en blå nyans som kan plocka upp den nyans från dimma och snö och reflekterar tillbaka den i förarens ansikte. Vit-färgade lampor som ger en stråle som ligger nära dagsljuset kan också fungera bra för dimljus. Du kan ibland hitta dimljus som använder en grön nyans.
Styrkor

Du hittar dimljus med olika intensitet och bredder balk. Den bästa typen av dimma ljuset avger ett svagt men bred stråle. Eftersom ljuset är utformad för att belysa området omedelbart framför en bil som rör sig, bör balken vara bredare än den är lång. Regelbundna strålkastarna kan ge belysning ytterligare väg. Men under vissa väderförhållanden, kan du behöva stänga av de viktigaste lamporna och bara använda dimljus, eftersom de vanliga glödlampor producerar för mycket eftertanke. Leta efter lampor som erbjuder breda balkar och uppfyller alla amerikanska säkerhetskraven. Paketet skall ange om lampan är säkerhetsrelaterade. Denna typ av lampa ger det bästa skyddet under ogynnsamma förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146430.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.