Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man lägger kabelkedjor på bilar

Kabel slirskydd hjälper föraren bibehålla kontrollen över fordonet under snöiga och isiga förhållanden. Deras användning krävs ofta att köra i branta bergspass under dåligt väder, och de används ofta i låglandet efter perioder av tung snö eller is. Installera kabelkedjor för första gången kan vara svårt, och processen är ofta obehagligt på grund av de väderförhållanden. Fortfarande, säkerhets förmåner som erbjuds av kabelsläpkedjor däck är stor och göra processen väl värt att lära sig. Instruktioner
1

Stäng av motorn och ställa in handbromsen.
2

Använd lämplig klädsel. Installera slirskydd är typiskt en våt, smutsig jobb. Använd kraftiga, vattentäta skor och byxor, tillsammans med en varm och vattentät päls. Använd handskar tjocka nog att hålla händerna varma, men tunt nog för att tillåta lätt gripande av kedjorna.
3

Hitta dina drivhjulen. Kabel slirskydd måste monteras på hjulen att överföra ström från bilen till marken för att fungera. De flesta icke-högpresterande bilar har sina drivhjulen i fronten, medan de flesta lastbilar deras har drivhjulen i den bakre. Kontrollera bilens ägare manual om du är osäker.
4

Rulla kablarna på en plan yta. Kontrollera kablarna och se till att alla komponenter är anslutna och rost-fri.
5

Arrangera kablarna löst. Lägg kablarna över toppen av däcket, centrering dem över däckets slitbana. Se de upphöjda ändar tvärstagselementen krokar vänd mot dig, bort från däckets slitbana. (Krokar inför en däckets slitbana eller däcksida kan orsaka punkteringar.) Tuck den nedersta tvärbalk under den främre sidan av däcket, sedan starta bilen och flytta den framåt ungefär en fot, dra kedjan under däcket. Stäng av motorn och åter åt parkeringsbromsen när du är klar.
6

Fäst kabeln på insidan av däcket. Dra ändarna av sido kablarna uppåt för att möta nyckelhålet spärren. Trä kabeln vreden genom nyckelhål spärren, och se till att regelbundet dra åt sidan kabeln för att sträcka. Överbliven kabel skall fästas klippen på sidan kabeln.
7

Fäst kabeln på utsidan av däcket. Återigen drar ändarna av sido-kablarna mot och sedan genom nyckelhålet spärren, dra åt sidan kabeln som behövs för att ta bort slack. Kontrollera tvärdelarna att säkerställa att de förblir centrerad på slitbanan.
8

dra åt kedjorna. Starta bilen, släpp parkeringsbromsen och kör ungefär en fjärdedel av en mil. Stopp, ställa bromsen, så kolla kedjorna och dra åt dem att sträcka missat i de två föregående stegen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146413.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.