Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Risker för mobiltelefon-användning under körning

mobiltelefon-användning har blivit allt vanligare under de senaste åren. Du ser ofta människor som använder sina mobiltelefoner när de kör, inte bara prata utan textning liksom. Gör något som drar din koncentration ifrån körning, bland annat med hjälp av en mobiltelefon, orsakar negativa och möjligen dödliga konsekvenser. Multi-trafikolyckor

Enligt Edmunds.com, kör samtidigt som du kör en mobiltelefon minskar din förmåga att effektivt driva ditt fordon. Om du ständigt flyttar blicken från vägen till din telefon, oavsett om du ringer eller SMS, och en rör sig bilen framför dig, riskerar du att bak-slut eller side-svepa den andra bilen. Om bilen gjorde en juridisk filbyte, kan du vara fel för en olycka inträffar. Du riskerar också att träffa en bil som kör på motsatt körfält mot dig, genom att driva in körfält om du inte är 100% fokus på vägen och din körning.

Dessa typer av olyckor har potential att vara dödliga . Om du någonsin behöver använda en mobiltelefon, dra över till en säker plats och ringa upp personen du behöver prata med när bilen står stilla.
Slå Fotgängare

bostadsområden och områden centrum av städerna har inte bara fordonstrafik, men gångtrafik samt. Människor passerar vägarna på olika områden, och ibland kanske inte märker trafiken kommer ner på samma gata. Enligt Rutgers University, finns det en ökande mängd fotgängare dödsfall från förarna pratar i sin mobiltelefon. Som en fotgängare, är det alltid en god idé att titta åt båda hållen två gånger innan man går över gatan. Som förare, använd inte din mobiltelefon i områden med hög gångtrafik.
Dras över av polisen

I vissa stater, användningen av en mobiltelefon i ett fordon är olagligt. Lagar varierar från stat till stat, så kolla med din statens lagstiftande församling för att se hur lagstiftningen ser ut. Till exempel i Illinois är det olagligt att använda en mobiltelefon i en skola zon. Enligt GHSA finns bara sex stater som förbjuder användningen av mobiltelefoner under körning. Om du är i en av de stater där mobiltelefon-användning är olaglig, kan du dras över och gett böter för att använda din mobiltelefon även om du inte gör något annat olagligt. Det är alltid en bra idé

vara förtrogen med de lagar mobiltelefon i olika stater, om du har någonsin att resa ofta från stat till stat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146409.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.