Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad göra när en bil går sönder långt hemifrån

Din bil går sönder långt bort från där du bor är en riktig krångel och kan även bli en farlig situation om du inte vet vad du ska göra. Det finns ett antal olika saker du kan göra om du befinner dig i denna situation, beroende på detaljerna i situationen. Använda en mobiltelefon


Om du har tillgång till en mobiltelefon när bilen går sönder, kommer detta att göra allt mycket enklare. Bara dra bilen till sidan av vägen och slå på dina varningsblinkers för att varna andra bilister att du är i behov av assistans eller för att varna alla bilar som passerar polis eller utryckningsfordon att bilen gått sönder. Använd din mobiltelefon för att ringa en tjänst som kan bogsera bilen, som American Automobile Association (AAA). Om du inte är medlem av AAA, ringa närmaste bärgningsbil station eller ringa en vän att göra det åt dig och hämtar dig. Om inget av dessa saker fungerar, ringa polisen eller lokala räddningstjänsten och berätta din plats och situation.
Walking för hjälpen
p Om du inte har en cell telefon eller din mobiltelefon inte fungerar, lämna bilen låses med faror på och gå till närmaste bensinstation, förutsatt man är i närheten. Om man inte är i närheten eller om du inte vet var närmaste bensinstation eller garage kan vara placerade i förhållande till där du bröt, sedan försöka gå till ett samtal box, som installeras med några miles längs stora amerikanska motorvägar. Samtalet box ansluter med den lokala highway patrol, och de kommer att skicka en patrull bil eller en bärgningsbil för att komma hjälpa dig.
Flagga ner Hjälp

Om det inte finns något sätt att kommunicera med vem som helst och du är strandsatta mitt i ingenstans, då din enda andra lösningen är att flagga ner en passerande bilist för hjälp. Detta är inte rekommenderas, eftersom det är farligt att vinka ner en bil som rör sig och inte heller säkert att berätta för främlingar du är strandsatta och i behov av hjälp på sidan av vägen. Flesta människor på vägen kommer

gärna hjälpa dig, men genom att låna dig sin mobiltelefon för ett samtal, ringer från närmaste bensinmack eller rastplats upp framåt för dig eller ens ge dig en åktur, om du känner dig bekväm att göra det. Detta är naturligtvis en sista utväg när du är i denna situation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146404.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.