Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

DOT CDL Driver förordningar

Department of Transportation CDL krav lades ut av Commercial Motor Vehicle Safety Act från 1986, som kräver att alla kommersiella motorfordon (CMV) förare att ha en CDL för mellanstatliga, inomstatliga och utländsk handel när du kör fordon som definieras som ett kommersiellt motorfordons. En kommersiell fordon definieras som "varje självgående eller bogserat fordon som används på en motorväg i mellanstatliga handeln att transportera passagerare eller egendom" och måste uppfylla flera olika kriterier: Har en totalvikt rating av £ 10.001 eller mer konstruerad eller användas att transportera åtta eller fler passagerare för ersättning som används vid transport farligt material Krav för en CDL

För att få en CDL, måste föraren kunna säga att under tvåårsperioden före CDL ansökan, har han inte haft mer än en licens, inte har fått sin licens tillfälligt eller återkallas och har inte haft mer än en seriös övertygelse om sin licens.
Klasser av CdLS

amerikanska Federal DOT standarden kräver att en CMV drivrutin som ska licensieras med en statlig CDL körkort i någon av följande kategorier:

Klass A - En kombination av fordon som väger £ 26.001 eller körning med släpvagn eller fordon på över £ 10.000

Klass B -. Varje enskilt fordon som väger mer än £ 26.001, eller körning med släpvagn eller fordon mindre än £ 10.000

Klass C -. Någon enskilt fordon eller en fordonskombination som inte är av klass A eller B, men är konstruerade för att transportera 16 eller fler passagerare, inklusive föraren, eller är skyltats att transportera farligt gods.
påskrifter och Begränsningar

CDL förare som är verksamma CMVs som kräver faller utanför de vanliga kommersiella motorfordon måste också testa och vara certifierade med särskilda påskrifter på sina licenser. Dessa särskilda påskrifter är:

"T" Endorsement - Kunna köra dubbel /trippel Släpvagnar

"P" Endorsement - kunna bära passagerare kommersiellt
"N" Endorsement - kunna transportera tankfordon

"H" Endorsement -. kunna transportera farliga material

"X" Endorsement -. kunna köra en kombination av tankfartyg fordon och farliga material.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146387.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.