Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur säkra ett dragfordon på en Tow Dolly

Många människor använder bogsera dockor att flytta ett fordon, för att bogsera ett fordon bakom en fritids transport eller på grund av att fordonet har upphört att springa och måste flyttas från sin nuvarande plats. Alla fordon måste ha låsbara styrning för att dras på en fiberkabel dolly. All-wheel och bakhjulsdrift fordon bör inte bogseras med en fiberkabel dolly på grund av skador på fordonet kan upprätthålla flyttas på ett sådant sätt, såvida inte fordonets drivaxel är frånkopplad och avlägsnad. Saker du behöver
Tow dolly
dragfordonet
Visa fler instruktioner
1

Ta bort säkerhetsnålar på ratchet spännband. Rulla däckets remmar. Det kommer att finnas två däck remmar, en på varje sida. När däcket banden rullas, se till spärrskaft pekar i nedfällt läge genom däckets remmar.
2

Lay däck remmar på fender varje dolly. Se till att däcket remmarna inte hänger ner och kan inte köras över vid lastning av fordonet bogseras.
3

Släpp stiftet plattformen låsning i framsidan av bogsera dolly. Det ligger på tungan av den främre delen av bogsera dolly där bogsera dolly fäster dragfordonet. Helt enkelt dra ut stiftet att släppa. På några modeller måste du dra ut och ner för att släppa. Detta gör att bogsera dolly tippa bakåt så att fordonet bogseras säkert kan lastas.
4

Drive bilens framhjul på dolly så framdäcken tryggt vilar mot två dolly hjulet stannar . När fordonet körs på bogsera dolly kommer dolly plattformen pop i upprätt läge. Var noga med att fordonet är helt centrerad på bogsera dolly. Aldrig tillbaka en bil utanför bogsera dolly när plattformen är i upprätt läge. När plattformen har poppat upprätt, placera låssprinten tillbaka till det låsta läget genom att ersätta tappen. Antingen skjuter stiftet i enheten eller vrida och glida beroende på vilken bogsera dolly-modell du har.
5

i parkeringsbromsen så snart bilen lastas på vagnen. Kontrollera att transmissionen är i parken för en automatisk eller lågväxel för en standard.
6

Lyft säkerhet remmar från fendrar och placera dem säkert över de två däcken. Var säker på att de är inriktade på däcken. Spänn banden genom att pumpa spärrskaft upp och ner så många gånger som behövs för att säkra däck remmarna ordentligt. Däckens remmar måste passa väl på varje däck utan slack. Se till att däcket bandet på insidan av däcket inte kommer i kontakt med några broms eller suspension delar under fordonet. Däckens remmar bör endast beröra däcken och ingenting annat.
7

Säkra och dra åt däck remmar. Placera spärrskaft i nedfällt läge. Sätt i säkerhetsnål som hänger på varje spärrhake i spärrmekanismen att säkra spärrskaft.
8

Fäst två kedjor från bogsera dolly plattformen till fordonets ram med de stora krokar på kedjor. Inte ansluta kedjorna tätt. Varje kedja måste ha slack för att bogsera dolly och fordonet att svänga och vända när de bogseras på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146386.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.