Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man installerar Kedjor Link Snow

När du reser snötäckta bergsvägar, är chanserna goda att du kommer att behöva använda kedjor för dina däck. Kedjor är vanligtvis installerat på de bakre däcken på en framhjulsdriven bil, där de ger mest dragkraft. Medan de flesta människor anser att kedja upp en skrämmande knepig, kan det vara enkelt och snabbt, och det är väl värt den tid i fråga om säkerhet. Saker du behöver
bil eller lastbil
slirskydd
Arbetshandskar
Overaller
Kedjespännarna eller spindlar
Visa fler instruktioner
1

När du stöter på vinterväglag, dra till sidan av vägen bort från trafiken, där ytan är ganska nivå. För varje däck, lägga ut en kedja enhet.
2

Observera kontaktdonsändarna. Ena sidan av kedjan enheten kommer att ha en enkel "C" krok, som ansluter till en ögla på den motsatta änden av kedjan, vilket går på insidan av däcket, i riktning mot fordonets chassi. Den andra sidan kommer att ha en bända fästorgan, som går på utsidan av däcket. Addera 3

Kontrollera att "C" krok är inuti däcket och kroken ändarna av tvärstycken är vänd uppåt bort från däckets yta för att förhindra punkteringar. Lägg sedan kedjan över däcket. Se till att kedjan är centrerad längs mittlinjen av däcket, med en lika överhäng på varje sida.
4

Justera däckets kedjan så att du kan stoppa den första cross-link under främre av däcket där den möter marken. Placera anslutande ändarna av däcket kedjeenheten rakt ut åt sidorna där de inte kommer i kläm under däcket.
5

Dra upp någon slack som du arbetar kedjan mot baksidan av däcket, positionering tvärbinder bitar så att de är vinkelräta mot slitbanans linjer. Låt överflödig kedjan att vila bakom däcket på marken.
6

Kör fordonet framåt flera inches tills det har gått över ändarna av kedjorna och de är tillgängliga för att fästa. Ha en hjälpare klocka och signal när du har gått tillräckligt långt.
7

Sätt på dig arbetshandskar och overaller. Att få ned nära däcket, fixera den "C" krok till en länk i den motsatta änden av kedjan enheten på insidan av däcket. Dra kedjan så spänd som möjligt, och skjuta för andra eller tredje länken när du fäster den inre kroken.
8

Fäst utsidan spaken kroken till en kedjelänk vid den motsatta änden på utsidan av däcket. Du bör sträva efter samma länk numret som du hooked på insidan. Till exempel, om du sätter den "C" krok på den andra länken, fast spaken kroken på utsidan till den andra länken.
9

Slutför kedja upp av däcket genom att fästa din spindel . Med början vid läget klockan 12, krok i en kedjelänk. Sedan krok klockan 6, 2:00, 8:00, klockan 10, och 04:00.
10

Kontrollera passningen av dina kedjor innan du hämtar tillbaka på väg. Om det finns utrymme att glida handen mellan kedjan och ditt däck, kedjorna är för lös. Du måste dra åt dem, inifrån och ut, för säkerhets skull.
11

Kör upp till en fjärdedel av en mil och dra över. Inspektera dina kedjor, dra åt dem vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146353.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.