Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man använder Vindrutetorkare & strålkastare

Vindrutetorkare och strålkastarna på din bil är viktiga säkerhetsanordningar som gör att du kan se när du kör på natten eller under inclimate väder. Vindrutetorkarna rensa undan regn och snö från vindrutan och strålkastarna hjälpa dig att se bättre på natten. Torkare bör kontrolleras var sjätte månad för att se till att gummiblandningen på bladen inte skadas medan strålkastarna skall regelbundet kontrolleras för att se till att de fungerar normalt. Men om allt fungerar bra, då det enda som återstår är att se till att du vet hur du använder dina vindrutetorkare och strålkastare. Instruktioner
1

Starta bilens motor. Vrid tändningsnyckeln till läge "II". Du bör se olika streck lamporna tänds. Vrid tändningsnyckeln till läge "II" och du kommer att höra motorn startar. Fortsätt veva motorn tills den börjar.
2

Slå på strålkastarna. Det är vanligtvis en omkopplare på spaken eller kombinationen omkopplaren på vänster sida om ratten. Rotera slutet av stjälken från dig (moturs om du skulle titta rakt på änden av stjälken från den vänstra sidan av ratten). På några bilar är strålkastaren omkopplaren placerad på instrumentbrädan till vänster om ratten. För dessa typer av strålkastare strömbrytare, vrid ratten medurs för att slå på strålkastarna på. Använd dina strålkastare när det är skymning eller när solen går ner och du kan inte se vägen. Också alltid använda dina strålkastare när det regnar eller snöar.
3

Vrid på spaken på höger sida om ratten ifrån du aktivera vindrutetorkarna. Om du skulle titta rakt på änden av stjälken, skulle du kunna vrida spaken medurs. Använd dina vindrutetorkarna när det regnar eller snöar ute. Även torkarna är effektiva på att rensa bort skräp från vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146346.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.