Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man använder kablar Batteri Jumper för Car

Döda batterier är en vanlig företeelse, och detta irriterande problem händer alla. Ibland kan du lämna dina lampor på, eller du kanske har slagit på innerbelysningen att kontrollera håret och glömt att stänga av den. Jumping en bil med batterikablar tar bara några minuter, och alla borde lära sig att göra det på ett säkert sätt. Saker du behöver
batterikablar jumper
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1 p Om du är i en galleria parkeringsplats, ta hjälp av säkerheten vakt. Om du är i en butik, be chefen att få en anställd att hjälpa dig. När det är möjligt, är det säkrare än att be en total främling.
2

Bekanta dig med dina startkablar innan du behöver dem. De flesta är tydligt märkta med en positiv (+) och en negativ (-) på kabeländarna. Typiskt, de positiva kablarna är orange eller röd för positiv (kom ihåg detta betyder het) och svart till negativ, men kolla bara för att se.
3

Håll en rulle hushållspapper i din trunk, du kan behöva dem för att rensa bort korrosion runt batteriet för att läsa de positiva och negativa indikatorer. Alla batterier är märkta med indikatorer, så om du inte kan hitta dem det förmodligen är täckt av sot.
4

Park den andra bilen näsa näsa med din och stäng av motorn innan du ansluter kablarna. Fäst den positiva kabeln till posten som säger positivt på det urladdade batteriet. Anslut den positiva änden av den andra kabeln till den positiva inlägget på bra batteri i bilen som du använder för att hoppa din bil.
5

Anslut en av kablarna som säger negativa till ett inlägg på bra batteri. Anslut den sista kvarvarande kabeln, den som säger att negativ till en icke-målade, blanka delen av bilen med det urladdade batteriet. Ett bra val är en stor mutter på motorblocket. Svag gnistbildning kan förekomma, men du bör vara säker så länge du inte rör några metalldelar bil eller kablar. Kontrollera att alla lampor är din radio och andra elektroniska prylar avstängd innan du försöker starta bilen.
6

Starta lånat fordonet och låt den gå i ca 30 sekunder och sedan få i bilen och starta den. Den bör starta lätt. Låt båda motorerna gå någon minut eller två för att säkerställa full laddning.
7

Bryt kretsen genom att ta bort startkablarna i denna ordning, negativ från din bil, negativ från lånad bil, positivt från lånad bil , och positivt från din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146344.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.