Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur du justerar Truck Speglar

, eftersom de vanligen drar en släpvagn eller någon annan typ av last, lastbilschaufförer har ofta endast användningen av sidospeglar. Eftersom backspegeln ofta är igensatt och lastbilar är så högt från marken, justera dessa speglar är något annorlunda än att justera speglarna i en bil. De flesta bilar är utrustade med speciella bogsering speglar som är större och sträcker sig längre bort från hytten. Korrekt justering din lastbil speglar kommer att säkerställa ett fullt spektrum av vision, liksom din säkerhet och säkerheten för dina medtrafikanter. Instruktioner
1

Justera förarsidan spegel. Sitt i förarsätet och placera ditt huvud mot fönstret. Börja med speglarna i en vinkelrät position till hytten. Börja dra spegeln i mot dig, och sluta så fort du kan se en flisa av din lastbil i höger sida av spegeln.
2

Flytta ditt huvud in i normalt läge. Börja att dra den övre delen av spegeln ner. Hålla huvudet rakt, titta till vänster och flytta spegeln tills du kan se någon del av vägen bakom dig som inte syns i det perifera seendet. Du bör kunna se en liten bit av hela längden på din släpvagn, liksom marken bredvid din släpvagn.
3

Justera passagerarsidans spegel. Flytta huvudet åt höger tills den är i mitten av hytten. Börja med speglarna i en vinkelrät position. Flytta spegeln mot dig tills du kan se en flisa av din lastbil i vänster sida av spegeln.
4

Flytta ditt huvud in i normalt läge, och dra spegeln nedåt tills du kan se jorda bredvid släpvagnen i botten av spegeln. Du har mindre perifer synlighet i spegeln, så det kan ha att komma ner lite mer än den andra spegeln.
5

Sitt i din normala position och utvärdering av de båda speglarna. Du bör kunna se minst 200 fot (ca 16 eller 17 billängder) bakom dig i speglarna. Om du tror att din vision faller kort, ta med dina speglar upp och ut en bit. Var noga med att inte äventyra synlighet del av vägen bakom periferin, eftersom detta är den avgörande blinda fläcken område.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146333.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.