Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man bestämma den rätta Tongue vikt en Trailer

Körning med släpvagn kan verka som en skrämmande utsikter, men det finns ingen anledning att oroa dig om du har rätt utrustning. Om du inte har rätt vikt och balans mellan din släpvagn och din bil, kan du sluta med allvarliga skador eller till och med en allvarlig olycka. En viktig faktor att beakta vid körning med släpvagn är tungan eller hitch vikten för släpvagnen. Se till att du har rätt tunga vikt kommer att se trailern hanterar bättre på vägen. Saker du behöver
Public skala
lastad trailer block
Cement
Visa fler instruktioner
1

Hitta en allmän skala i ditt område. Du kan hitta en i telefonboken genom att titta under "vägare-Public".
2

Kör din lastad släpvagn till skalan.
3

Parkera lastad trailer på skalan med tungan eller hitch strax över änden av skalan. Blockera trailern genom att placera ett cementblock framför och bakom åtminstone en trailer hjul. Häkta släpvagnen från dragfordonet. Notera vikten.
4

plats tillräckligt cementblock under kopplingen att göra trailern nivå. Kopplingen är den del på framsidan av trailern som fäster till din bil. Anteckna den nya vikten.
5

Subtrahera första viktavläsningen från andra vikten läsa för att få din tunga vikt. Till exempel, om den första behandlingen var 7815 och er andra behandling var 8780, då tungan vikt är 965.
6

Beräkna procentandelen av den totala släpvagnsvikten tungan vikt representerar genom att dividera den tunga vikten vid den andra behandlingen. I detta fall, skulle du ta 965 dividerat med 8780. Detta ger dig ca 11%, vilket är en bra tunga vikt. Du bör ha en tunga vikt mellan 10% och 15% för en enda släpvagn, 9% till 15% för en tandem axel, 11% till 12% för en resa släpvagn och 15% till 25% för en 5: e hjulet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146332.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.