Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Kan du köra om du är blind på ena ögat?

Människor som har förlorat synen på ett öga kan vanligtvis utföra de flesta uppgifter som någon med full syn kan även köra och lotsning. Körning med blindhet på ett öga kan innehålla vissa mindre besvär och kräver mer omsorg. De största hindren kommer från bevisa till regeringen och ibland föraren själv att han kan hantera en bil. Den Fakta

Även trafikbegränsningar för synskadade varierar från stat till stat, kommer de flesta stater tillåter människor att köra så länge de har minst en fungerande öga --- kallade monokulär. Vissa regler kan gälla, t.ex. att inte kunna köra på natten, rapporterar LostEye.com. Vanligtvis inte förlora synen i ett öga inte väsentligt försämra förmågan att köra bil.
Överväganden

Medan en person kan fortfarande känna att hon fortfarande kan köra säkert med syn på bara ett öga, skulle någon som utvecklar en synskada innan behöva förnya sina körkort kontakta sin lokala motorfordon avdelning för att få deras syn och körförmågan omvärderas, rapporterar Mark E. Wilkinson, direktör för University of Iowa Vision Rehabilitation service . I vissa stater, såsom Iowa och Missouri, är förarna juridiskt skyldiga att ta denna omvärdering.
Funktion

förlora synen på ett öga kräver tweaking körvanor och ta mer försiktighet på vägen, rapporterar LostEye. Näsan blir en ny blind fläck att fungera ögat tar några dagar att vänja sig. Under körning skall föraren stänga helt på huvudet i stället för beroende på perifera seendet att kontrollera bilar och hinder i andra banor.
Förebyggande /Solution

Första gången förare som är blind på ena ögat kan ha svårt att få ett körkort, eller aktuella drivrutiner kanske vill ta bort restriktioner för deras licens, rapporterar Wilkinson. Förare kan ofta få skriftlig bekräftelse från sin optiker som anger individens synskada inte försämrar hans förmåga att driva en bil.
Expert Insight

Personer med monokulär rapporterar ofta att det största hindret för att köra på ena ögat är de psykologiska faktorer, tro att förlora synen på ena ögat är den person som har mindre rörlighet än de hade med två ögon, rapporter LostEye. För de första gångerna kör med monokulär, kan föraren vill ha en pålitlig följeslagare påpeka blinda fläckar och avstånd för uppmuntran.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146327.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.