Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad Är Dot Antal på ett däck?

Alla däck som tillverkas för användning i USA är skyldiga att visa viss standardiserad information längs sidoväggen. En bit av denna information är det amerikanska Department of Transportation (DOT) Däck Identification Number. Vad är DOT Numbers?

DOT nummer börjar med bokstäverna "DOT" följt av en serie av 10 till 12 bokstäver eller siffror. Enligt lag är de märkta i sidoväggen för varje däck som säljs i USA. Vad betyder de?

Serie siffror eller bokstäver som utgör
DOT numret berättar konsumenter tillverkning plats, däckstorlek och när däcket tillverkades.
Hur man läser ett antal punkter


De två första siffrorna eller bokstäverna efter "DOT" är en kod för anläggningen vid vilken däcket tillverkades.

De fyra sista siffrorna berätta när däcket har gjorts utifrån en viss vecka i ett visst år. Till exempel, "2306" betyder att däcket gjordes under den 23: e veckan av 2006.

Siffror eller bokstäver däremellan används av tillverkaren för marknadsföring eller för identifiering. Denna del används i händelse av en återkallelse att kontakta konsumenterna. Inte ett serienummer


Medan vissa kan kalla det DOT numret ett däck serienummer, de två är inte tekniskt samma sak. Serienummer identifiera ett objekt, medan DOT siffror identifierar hela partier av däck som producerats samtidigt. Addera Hur hitta DOT Numbers

enligt federal lag, varje däck som säljs i USA måste ha ett antal punkter. De är oftast bara på ena sidoväggen av ett däck, så om du inte ser din däckets DOT nummer, kan det bero på att det är på däcksidan mot insidan av ditt fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146326.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.