Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Anvisningar om manövrering Semi Truck & Trailer

manövrering halv lastbil och släp är en färdighet som kräver lite träning och en hel del koncentration. Detta är ett jobb som kräver ansvar och viljan att få jobbet gjort. Förare spenderar en majoritet av sina liv bakom ratten i bilen och det blir lätt att få distraherad eller göra misstag. Uppmärksamhet på detaljer är ett måste, speciellt vid manövrering runt tung trafik och stoppa och gå situationer. Körning i trafik

körning i trafik kräver strikt uppmärksamhet och ständigt övervaka din omgivning. Du kan nå din destination utan incidenter genom att utnyttja alla dina speglar och hålla ett öga på bilen framför dig. Vid körning i trafik, vill du se till att du har din motorbroms inställd på låg eller medelhög, beroende på trafiken. Detta kommer att hjälpa dig att sakta ner eller komma till ett snabbare stopp om situationen ber om det.
HIighway Safety

alltid använda dina blinkers när man har att röra sig över till vänster eller höger. Detta kommer att låta de andra förarna vet dina avsikter och, i vissa fall, även hjälpa dig att byta körfält. Bo i rätt körfält vid navigering motorvägen. Vänster körfält är för passningar och snabbare trafik. Alltid skanna dina speglar och dina mätare när du är i rörelse. Detta kommer att hålla dig uppmärksam på din omgivning samt hjälpa dig att vara fokuserad på vad du gör. Håll din hastighet rimligt att behålla kontrollen över lastbilen och släpet.
Turning

När vrida semi lastbil och släp, är det viktigt att komma ihåg att Trucken kan inte göra skarpa svängar och det är viktigt att titta på inkommande trafik som du gör din tur. Gör turn bred vända sig bort från din destination och sedan slå i. Detta gör att din släpvagn extra utrymme att göra svängen bakom dig. Om du är osäker på hur tur kommer att spela ut, kan det vara en bra idé att passera destinationen och försök att driva in från en annan vinkel. Detta kan också köpa tid för att tillåta någon trafik på just den korsningen för att rensa ut. Du kommer att få mer utrymme att göra svängen om det inte finns några fordon hindrar din tur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146324.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.