Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fleet Vehicle Safety Checklist

En flotta är en grupp av någon typ av fordon som inte ägs eller hyrs av privatpersoner, men av olika företag av olika storlekar, eller av regeringen. Dessa inkluderar grupper som taxibilar, paketleveranser, biluthyrning och så vidare. Fordonen genomgå en mycket mer nytta än vanliga fordon så mer underhåll krävs, säkerhetsanvisningar ska följas mer noggrant, och regler hålls perfekt. Tyvärr fungerar detta inte brukar hända hela tiden, men det finns vissa säkerhetsbestämmelser som hör hemma på en checklista som ska följas till 100 procent av tiden. Fleet Handledare Ansvar

säkerheten av flottan hand bärs på axlarna av flottan handledare. Detta resulterar i en separat uppsättning av oro för säkerheten för förarna, och innebär också en annan säkerhetskultur checklista.

Först och främst måste handledaren kontrollera att alla förare är korrekt licensierad och försäkrad, och att alla har avslutade obligatoriska kurser förarens säkerhet. Eventuella förändringar i förarens status omedelbart ska registreras och rapporteras till flottan manager. Dessutom

måste flottan handledaren kontrollera att se till att förare har utfört pre-trip inspektioner av fordon, och att se till att flottan fordon har inte drivits på ett otillbörligt sätt av den tidigare drivrutinen. Om någon skada upptäcks vid besiktning, måste flottan handledare avgör om bilen är säker att köra.
Fleet Driver Ansvar
p Det är inte bara flottan handledare som har ansvaret, men också föraren. Denna person är den sista personen att ha kontroll över huruvida bilen är säker att använda. Genom att ta tid att slutföra dessa uppgifter kommer det att finnas mindre risk för en olycka och mindre ansvar på förarens sida.

Före varje tur, måste föraren kontrollera fordonet för att säkerställa att det är säkert att köra och att det inte finns några utestående frågor som bör tas om hand före körning. Denna kontroll omfattar även sådana saker som bromsar, styrning, belysning, och visionsystem. Korrigering någon av dessa frågor kan rädda liv.
Förändringar i Safety vagnparksfordon Program
p Om dessa saker inte redan görs av vissa företag och sedan de behöver att starta. Olika företag som egna flottor har börjat genomföra program som utbildar sina arbetsledare och chaufförer kring dessa frågor. Resultatet är att ha en flotta av förare som är bättre informerade och mer säkerhetsmedvetna. Detta kan i slutändan leda till lägre kostnader Fleet Maintenance och även en sänkning av försäkringspremierna.

Varje flottan bör ha deras säkerhet checklista skrivs upp och ges till varje anställd för att läsa och skriva. De punkter på checklistan bör då ges till föraren och handledaren för att testa sin förståelse av dessa regler. Ju mer dessa säkerhetsregler upprätthålls därefter lägre andel av olyckorna som flottan kommer att ha.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146309.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.