Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kör i kurvor

Navigera runt en kurva i en snabbrörlig bil är en färdighet som kan ta lite tid att bemästra, men med lite övning kan vem som helst göra det. Efter några enkla steg kan hjälpa till att hålla dig säker på våta eller torra vägar. Det kan hjälpa att förstå fysiken i hur en bil rör sig runt kurvan. Dynamiken i bilen rör sig framåt. Turning däcken orsakar kraften från friktionen mellan däck och vägbana att vända bilen på vägen. Instruktioner
1

Sakta ner innan närmar kurvan. Detta är den viktigaste aspekten av ett säkert sätt navigera en kurva. Försöker manövern vid alltför stor hastighet kan göra att du förlorar kontrollen över fordonet. Bromsar samtidigt i kurvan kan också leda till att du förlorar kontrollen. Den korrekta hastigheten beror på vägförhållanden, kvalitet och skick dina däck och radien på kurvan.
2

Följ den rakaste linjen möjligt. När du närmar dig kurvan, flytta till sidan av din körfält motsatt riktning av kurvan, sedan huvudet mot den motsatta sidan av banan i mitten av kurvan. Slutligen, utgång kurvan tillbaka till den andra sidan av banan. Till exempel, om kurvan svänger till höger, börjar till vänster om ditt körfält, huvudet mot höger när du passerar mitten av kurvan och tillbaka till vänster som du avslutar kurvan. Detta kan tyckas bakvända, som du skruvat, men genom att göra så att du faktiskt vända en större radie båge, så det kräver mindre kraft och resulterar i en jämnare tur.
3

Accelerera ut av kurvan. När du börjar att avsluta kurvan och dina hjul är oftast rak, kan du ansöka mer acceleration. Accelerera för tidigt kan orsaka däcken slira, särskilt i en bakhjulsdriven bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146301.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.