Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Passagerare Säkerhetsbälte Lagar

Säkerhetsbälten är en av de vanligaste, enkla att använda säkerhetsfunktioner i moderna bilar. Eftersom de blev obligatoriska på 1960-talet, har säkerhetsbälten ökat i användning och har förhindrat otaliga trafiken dödsfall och skador. Lagarna om när passagerare måste använda bilbälte varierar från stat till stat och beror ofta på passagerarsidan ålder.
Säkerhetsbälte Advocacy Sign
Legal Basics

I USA blev säkerhetsbälten krävs utrustning i alla nya personbilar som börjar 1968. Denna lag bygger på tester som visade att användningen av bilbälte kunde förhindra många trafikdöda och minska allvarliga skador i många typer av olyckor. Lagen krävde att bilbälten skall ingå alls av ett fordons sittplatser, medan lagar i Europa och på andra håll bara krävs säkerhetsbälten som ska installeras i framsätet på en bil. Användning av säkerhetsbälten, förblev dock helt frivilligt.
Användning Lagar

1984 New York blev den första staten att anta en sittplats lag bältesanvändning. Det krävs att föraren och alla framsätespassagerare minst 16 år gamla använda säkerhetsbälte när fordonet är i bruk. Under hela 1980 och 1990, bältesanvändning lagar spridas till andra stater. Idag är alla stater med undantag för New Hampshire har en lag som kräver bältesanvändningen för vissa passagerare. Dessa lagar kompletterar vanligen en separat lag om bilbarnstolar och där barnen kan sitta lagligt, tills de når en viss ålder eller höjd och kan sitta i en vanlig bilbarnstol säkert.
Åldersgränser

Varje stat med en bilbältesanvändningen lag sätter sin egen gräns för vid vilken ålder passagerare skall använda säkerhetsbälte. Detta beror på att säkerhetsbälten är konstruerade för genomsnittliga storlek vuxna och kan vara farliga för små barn, särskilt de som ska vara i en barnstol. I de flesta stater, är den ålder då bältesanvändningen blir obligatoriskt mellan 16 och 18. I Louisiana, Oklahoma, och Massachusetts, måste barnen använda bilbälte från 13 års ålder. Andra stater med lägre åldersgränser, exempelvis sex eller sju, inkluderar Nevada, Idaho, Kentucky och Florida.
Sittställningar

Förutom olika ålder (eller höjd) begränsningar, vissa stater har lagar säkerhetsbälten som gäller olika på passagerare i ett fordons olika sittplatser. I allmänhet måste förare och framsätespassagerare i en viss ålder alltid bära bilbälte. Baksätespassagerare som är av ålder måste använda bilbälte i stater som Kalifornien, Maine, Wisconsin, Indiana, och Washington, DC i många andra stater, säkerhetsbälten lagar gäller endast för framsätespassagerarna, men bältesanvändningen i baksätet kan vara uppmuntras starkt.
Enforcement

Precis som bilbältesanvändningen lagar varierar från land till land, så gör också de typer av verkställighet. Böter varierar från ca $ 10 till över $ 200 (oktober 2009 data), och stämningen Avgifter kan göra den faktiska kostnaden för en biljett ännu högre. I trettio stater, bilbältesanvändningen lagar är en fråga om primär verkställighet, vilket innebär att en polis kan stoppa och biljett en förare när någon i bilen är i strid med lagen. De övriga 19 stater med lagar överväga frågan sekundära verkställighet, vilket innebär att en bilbältesanvändningen kränkning biljett endast kan utfärdas när fordonet har stoppats för en separat, mer allvarlig trafikförseelse.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146296.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.