Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typerna av bilbälten

Säkerhetsbälten uppfanns i slutet av 1800-talet men var inte ursprungligen antagits av biltillverkare. De blev först tillgänglig i början av 1950, och ingå i bilmodeller ökade stadigt under de kommande decennierna. Bilbälten är utformade för att minska olycksfallsskador. De åstadkommer detta genom att förhindra utstötning, sprider krasch kraft jämnt över hela kroppen, så att kroppen sakta gradvis vid plötsliga stopp, och erbjuda bättre skydd för ryggrad, nacke och huvud.
Bilbälten bidra till att minska skador under bilolyckor.
höftbälten

höftbälten enkla justerbara remmar som sträcker sig över midjan. Används främst i äldre bilar, är de fortfarande finns i vissa mitten baksäte och är den typ som används på passagerarflygplan. Den höftbälte är utformad för att passa tätt över de övre låren för att förhindra den åkande från att röra sig ut ur sätet. Denna typ av bälte hjälper inte att hålla överkroppen på sätet på något sätt.


Lap och Bälten Shoulder Denna typ av bälte kombinerar midjebälte med ett skärp för att ge axeln och överkroppen återhållsamhet samt. Denna typ av bälte hjälper till att hålla överkroppen från att röra sig framåt i en kollision och minskar risken för rygg-och hjärnskador. Bågen är utformad för att vila över nyckelbenet och över bröstet. Dessa band används ofta i personbilar i fram-och baksäte, med de två fasta ändar monterade med nitar i ramen med den tredje punkten som låsmekanism.
Trepunktsbälten

Dessa band liknar knä och bälten skuldra utan är uppbyggda av en kontinuerlig längd av bälte material som undviker stud-baserade monteringssystemet. Istället väver det tyget genom själva ramen och sedan över kroppen i låsmekanismen. Denna konstruktion gör att bandet lika spridda kollisionsenergi över axlar, bröst och bäcken.
Fem-punktsbälte

oftast finns i racerbilar och barnstolar , denna stil är mer restriktiv än andra bilbälten och betydligt säkrare. Huvudsak två kombinerade axelbältena, var monterad vid ramen för ökad säkerhet och stabilitet, är de anslutna till ett bälte och rem mellan benen för att utföra de fem punkter till fullo hålla kroppen i sätet och fordon.

Inertia Reels

Även tekniskt sett inte ett säkerhetsbälte, tröghet hjulen är integrerade i att göra säkerhetsbälten mer bekväm utan att förlora sin inneboende säkerhet. Dessa tillåter remmarna justeras för passform och komfort genom att släppa ut så mycket transportband som behövs under normala förhållanden. I händelse av en kollision eller olycka, låser rullen för att förhindra mer bälte material från att utvidga och hjälper till att hålla den sittande tätt mot sätet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146295.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.