Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av backspeglar

Backspeglar erbjuder extra synlighet och medvetenhet för att en förare utan honom att behöva ta sikte bort från vägen framåt. Korrekt användning av backspeglar är en av de mest grundläggande åtgärderna körsäkerheten. Genom hela historien av bilen, har bara fyra typer av backspeglar utvecklats och visat sig effektiv.
synfält genom en sidospegel
ovanför backspegeln

overhead spegeln är kanske den mest använda backspegeln och är obligatorisk enligt lag i de flesta områden. Denna spegel är vanligast limmad till toppen av vindrutan och erbjuder ett brett bakifrån med minsta mängd ansträngning. Den bästa synfält för denna spegel är för föremål som befinner sig direkt bakom och mittemot föraren, med blinda fläckar placerade vanligen vid 90 till 30 grader mittemot föraren. Bredare, panorama overhead speglar finns och kan kraftigt minska dessa blinda fläckar.
Side Mirror

sida backspegeln är vanligast utanför bilen nära fronten dörr support "A" pelaren. Denna spegel är obligatorisk för endast förarens sida av fordonet, men de flesta biltillverkare idag placera dem på båda sidor av fordonet. De backspeglarna erbjuder utsikt över föremål bredvid och bakom fordonet, med liknande blinda fläckar till overhead spegel i 30 grader. Addera Konvex

En konvex spegel är görs i form av en kupol, och även reflektioner är förvrängda, kan denna spegel avsevärt förbättra förarens sikt över omgivande föremål som kan vara i döda vinkeln på de andra speglar. Den konvexa spegeln är vanligtvis små och levereras med en självhäftande baksida för applicering på befintliga speglar.
Alternativa

Backspeglar kameror har ökat i popularitet de senaste åren. Dessa kameror är vanligtvis endast en bråkdel av en tum i storlek och kan smyg monterad på baksidan av fordonet. Backspeglar kameror är på en sluten krets med en liten skärm placerad på instrumentbrädan i bilen och ger en tydlig bild av föremål som annars är osynliga i backspeglar. Dessa är vanligast på lyxbilar och stora fritidsfordon som husbilar.
Varning

Speglar har en tendens att förvränga bilder och kan ofta vilseleda en förare av befintliga omgivning och inte visar alla objekt som kan vara närvarande. Alltid vända huvudet för att dubbelkolla blinda fläckar när de utför manövrar som parkering och filbyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146294.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.